Landsby i evig trafikfrygt

Bilisterne trang til at køre hurtigere gennem Svindinge end færdselsloven tillader er til fare for beboerne, mener beboerformand Ejvind Pedersen  (t.v.) og Else Rasmussen, der for tredie gang har haft en bil inde i sit hus.
Foto: Peter Leth-Larsen

Landsby i evig trafikfrygt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HASTIGHED: Svindinges højeste ønske er at få dæmpet bilernes hastighed

SVINDINGE: Else Rasmussen betragter stadig chokeret de to solide kampesten, som en bilister mandag aften skubbede op i muren på den tidligere slagterbutik på Svendborg 55 i Svindinge.

- Det er tredje gang, vi har en bil inde i huset, siger hun.

- Sidste gang holdt den helt inde i rummet. Det var kl. 2 natten til lillejuleaften. Jeg sov først julenat ved midnat. Det var et chok.

Sådan også mandag. Ægteparret Else og Peter Rasmussen ser 18-nyhederne i fjernsynet, da huset rystes af et drøn. Else Rasmussen ved straks, hvad der er sket. En bilist på vej ind i landsbyen fra Ørbæk-kanten er som andre før ham blevet overrasket af svinget. Han er fortsat lige ud, har vædret et skilt, smadret et elskab og skubbet de to kampesten ind i huset, så én af dem har slået hul i muren.

- Stenene satte vi op efter sidste gang. De har nok også taget en del af. Bilisten kom ikke noget til. Men det er nu ubehageligt at skulle ud og kikke til sådan noget, siger Else Rasmussen med et gys.

Beboerne i Svindinge med de mange lumske sving mener, at alt for mange bilister kører som død og helvede gennem landsbyen.

- Vi har fået mange familier med børn til byen. Jeg frygter, at der en skønne dag sker noget alvorligt. Bilisterne kører for stærkt, skærer sving og har svært ved at styre rundt i svingene, siger Ejvind Pedersen.

For nogle år siden var den for gal i det sydlige sving lige efter kirken. Otte gange smadrede biler på vej nordpå ind i et hus ud til vejen. Efter årelangt pres stillede amtet i 1997 omsider et autoværn op.

-Det har hjulpet. Men det er, som om problemet er flyttet til den nordlige ende. Svinget ind i byen, men også ud snyder mange. De ryger ind over vores grønne trekant ved Regissevej. Der var en

dødsulykke her for et år siden, siger Ejvind Pedersen. Han har bedt politi og amt om at få flere røde advarselspile på stedet.

- Jeg har nu ikke hørt fra dem ... jamen, der er da en pil mere nu! Den må være sat op i dag, siger en let forbløffet Ejvind Pedersen og kikker nærmere på det spritnye skilt.

De stationære "Din fart"-standere har bilisterne mistet respekten for, mener beboerne. Så det trafikplagede Svindinge ønsker sig en hastighedsdæmpende ombygning af landevejen.

Svindinge ikke på listen

- Vi hører gerne de lokales ideer om forbedringer med opstribning og skilte. Men Svindinge er ikke på listen over gennemfarts-projekter de første par år, siger afdelingsingeniør John Schiøler Andersen fra Fyns Amts Vejvæsen.

Politiet i Nyborg ser ikke de store problemer i landsbyen.

- Kører folk, som de må, er der ingen problemer. Uheldet mandag kan ikke bruges til noget. Spirituspåvirkede bilister kan vi aldrig gardere os imod, siger Frode Koch-Nielsen fra Nyborg Politi.

Bilisternes trang til at køre hurtigere gennem Svindinge end færdselsloven tillader er til fare for beboerne, mener beboerformand Ejvind Pedersen (t.v.) og Else Rasmussen, der for tredje gang har haft en bil inde i sit hus.

Høj fart giver bilister besvær med at komme rundt i svinget, så Svindinges tidligere slagterbutik ligger udsat.

Ny sort plet i Svindinge:På vej nord ud af landsbyen ryger mange bilister af banen og over i den grønne trekant.
Høj fart giver bilister besvær med at komme rund i svinget, så Svindinges tidligere slagterbutik ligger udsat.
Høj fart giver bilister besvær med at komme rund i svinget, så Svindinges tidligere slagterbutik ligger udsat.
Foto: Peter Leth-Larsen
Ny sort plet i Svindinge: På vej nord ud af landsbyen ryger mange bilister af banen og over i den grønne trekant.
Ny sort plet i Svindinge: På vej nord ud af landsbyen ryger mange bilister af banen og over i den grønne trekant.
Foto: Peter Leth-Larsen

Landsby i evig trafikfrygt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce