Læs hele serien: Tamilere i Nyborg


Læs hele serien: Tamilere i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det tamilske samfund i Nyborg udmærker sig ved at være en sammentømret gruppe. Nu sætter Fyens Stiftstidende fokus på miljøet i en større artikelserie. I bunden af denne artikel kan du tilgå alle seriens seks afsnit.

Nyborg: For omkring 30 år siden kom tamilerne til Danmark. En stor del endte på Østfyn - og blev boende. I dag er der ifølge Danmarks Statistik 286 personer med tamilsk oprindelse i Nyborg.

Et bemærkelsesværdigt antal, kommunens størrelse taget i betragtning. Særligt når man medtager, at tamilerne kommer fra et land, der ligger knap 8000 kilometer fra Storebæltsbroen.

Ifølge den tamilske sociolog Sangary Rajathurai hænger det måske sammen med, at der er et specielt sammenhold blandt tamilere netop i Nyborg:

- Nyborg er et godt sted at tage fat på, hvis man vil se på tamilere. De har et virkelig godt sammenhold og er suveræne til at lave ting sammen og mødes. Et eksempel på det er, at der kommer en verdensomspændende, tamilsk badmintonturnering til Nyborg til april, forklarer Sangary Rajathurai.

Kom fra krig

I første omgang kom tamilerne fra borgerkrig på Sri Lanka. Da de var nået hertil, ville justitsminister Erik Ninn-Hansen sende dem tilbage, og længe blev alle nægtet familiesammenføring. Det førte til "Tamilsagen".

Tamilerne var jaget på flugt. Politisk uønskede både i hjemlandet og Danmark. At arrangerede ægteskaber, kastesystem og social kontrol var normalen i hjemlandet, gjorde heller ikke mulighederne for integration lettere i Danmark.

Så hvordan blev tamilerne en af de på papiret bedst integrerede indvandrergrupper i landet? Betyder den fortsat store dyrkelse af den traditionelle kultur, at tamilerne lever i et socialt parallelsamfund? Og hvilken arv bliver videre ført til den næste generation? De spørgsmål søger Fyens Stiftstidende svar på i denne artikelserie fra det tamilske miljø i Nyborg.

Herunder kan du læse seriens foreløbige afsnit. De står i rækkefølge med det første afsnit øverst.

Læs hele serien: Tamilere i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce