Der er ingen grænser for de gode historier om Nyborg for tiden. Også familiernes lyst til at få børn er stigende, og kvinder i Nyborg er de mest fødende på Fyn.

Nyborg: Forvaltningen på Nyborg Rådhus har længe været gode til at fortælle omverdenen, at det går godt i kommunen.

Højste befolkningsvækst på Fyn de seneste to år. Bedste kommune på Fyn til at tiltrække børnefamilier. Det er nogle af de statistiske oplysninger, forvaltningen har været gode til at sprede rundt omkring.

Men nu er der kommet et nyt og overraskende bevis på, at det går rigtigt godt i Nyborg Kommune. Fødselstallet pr. kvinde har været stigende gennem flere år, og det er nu det højeste på Fyn. I 2013 lå tallet et stykke under 1,8 barn pr. kvinde.

I 2016 var tallet 2,05 barn pr. kvinde.

Det kan også udtrykkes på en anden måde: Antallet af fødsler i Nyborg Kommune er i perioden steget fra 273 til 288, skriver kommunen i en pressemeddelelse, der er sendt ud i forbindelse med materialet om kommunens regnskab for 2016.

I øvrigt et regnskab, der endnu engang viste, at kommunens økonomi er i fin form.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.