Kvinde kørte galt under køreprøve


Kvinde kørte galt under køreprøve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYBORG:Det er heldigvis sjældent, at der sker færdselsuheld, når en person er til køreprøve med den motorsagkyndige politibetjent.

Men det overgik en 28-årig kvinde fra Nyborg, da hun for et par måneder siden var ved at lægge den praktiske køreprøve bag sig, så hun kunne få sig et kørekort.

Den unge kvinde startede fornemt kørslen fra politistationen i Stendamsgade og blev på et tidspunkt ledt ad Vindingevej. I krydset Vindingevej, Bøjdenvej, Fynsvej, Ladegårdsvej bad den motorsagkyndige hende om at svinge til venstre ad Bøjdenvej. Det gjorde kvinde så. Men hun glemte at holde tilbage for en bil, der kom kørende ad Fynsvej mod øst. Den motorsagkyndige havde ikke overblik på grund af modkørende biler, der holdt for at dreje til venstre fra Fynsvej ad Ladegårdsvej, så han blev først klar over, at den 28-årige kvinde var på af veje, da det var for sent.

I retten forklarede den motorsagkyndige, at han ikke kunne nå at bremse, da han blev opmærksom på den modkørende bil, hvorfor han lod køreskoleeleven fortsætte sin kørsel. Derfor blev køreskolebilen også kun ramt på højre bagskærm, og der skete heldigvis kun materiel skade.

Den færdselsforseelse kom til at koste den 28-årige kvinde en bøde på 800 kroner, fordi hun ikke overholdt sin ubetingede vigepligt. Hun blev samtidig frakendt kørekortet betinget med tre års prøvetid.

Men inden hun fik den dom i retten, havde hun været oppe til en ny køreprøve med samme motorsagkyndige, som hun kørte galt med for et par måneder siden. Den prøve bestod hun. Så nu har hun kun prøvetiden hængende over hovedet.

Den motorsagkyndige kan ikke straffes. For når man er til køreprøve er der eleven, der har det fulde ansvar for kørslen. Det siger færdselsloven.

Kvinde kørte galt under køreprøve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce