Kvierne på græs ved Kogsbølle


Kvierne på græs ved Kogsbølle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KOGSBØLLE: Inden længe indtager et par kvier en græsfold ved Kogsbølle - og så er "Vindingeåens Kogræsserlaug: Konusserne" er realitet.

Idéen til græsningslavet blev født ved Sct. Mads Marked i 2006, men først nu er det hele på plads, og den rigtige fold fundet. Og valget faldt på et idyllisk sted med to folde - en på hver side af Kogsbølle Bæk nær den gamle jernbane mod Svendborg og vejen til Sentved, fortæller Lykke Pedersen, der er en af initiativtagerne til græsningslavet.

Jordstykket er stillet til rådighed af Kogsbøllegaard, men medlemmerne af lavet får lidt arbejde med at hegne, og kvierne får så til opgave at græsse områderne ned, efter de har ligget hen i nogle år.

- Det er simpelthen et skønt sted, siger Lykke Pedersen.

Og folk i Kogsbølle får mulighed for en lille gåtur ned til foldene.

To kalve fra start

I første omgang får græsningslavet kun to kalve på græs, og der er otte familier tilknyttet plus et par støttemedlemmer.

Stedet ved Kogsbølle Bæk giver ikke mulighed for de store udvidelser, så hvis lavet skal være større må, det blive ved at oprette sattelitter andre steder i området omkring Vindinge/Kogsbølle.

Foldene skal hegnes og gøres klar i weekenden 31. maj/1. juni, men der er ikke sat dato på, hvornår de små køer ankommer.

Kvierne på græs ved Kogsbølle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce