Kurt Vandmand

Kurt Hansen er vild med vandrør - og det får bro-løberne glæde af på lørdag.
Foto: Yilmaz Polat

Kurt Vandmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kurt Hansen er manden bag vand­forsyningen til de mange broløbere

NYBORG: Når man løber en halvmaraton, er der stor sandsynlighed for, at man på et tidspunkt løber hen og bliver lidt tørstig.

Det er her, Kurt Hansen fra "Leif Andersen eftf." kommer ind i billedet.

Det er nemlig primært hans fortjeneste, at de 10.000 løbere ikke løber helt tør for brændstof oppe på Storebæltsbroen på lørdag.

Kurt Hansen er arkitekten - eller rettere vvs-manden - bag fire store tappe-anordninger, der skal bringe løberne friskt drikkevand.

- Jeg er ved at lave en masse vandrør med haner, der skal monteres på i alt fire tappebiler. Der kommer til at stå én på højbroen og tre på lavbroen, fortæller Kurt Hansen, der driver sit eget vvs-firma.

Vand og energidrik

Selve tappebilerne er fra Ørbæk Bryggeri og indeholder henholdsvis vand og energidrik, men det er Kurt Hansen, der sørger for, at de flydende varer kommer så mange til gode på samme tid, som muligt.

- Der kommer til at være 30 haner på hvert rør. Altså i alt 120 haner at drikke af.

Kurt Hansen fortæller, at rørene er lavet i galvaniseret stål, ligesom almindelige drikkehaner er. Og løberne kan roligt regne med, at det er rent og drikkevenligt vand, der kommer ud af de 120 haner:

- Rørene bliver totalt gennemrenset med trykluft, så der ikke sidder noget skidt inden i dem. Og så er det jo kun vegetabilsk olie, vi bruger, når vi laver dem, forklarer han.

Kurt Hansen har blandt andet sin svend Thomas Danielsen til at hjælpe sig med rørene, men som han selv siger med et smil:

- Lidt tid har man da brugt på det.

Han holder sig nøje til sine tegninger, som han har fået inspiration til, da han var med til Eventyrløbet i Odense. Han har så videreudviklet på idéen oppe i hovedet - og mon ikke der er nogle løbere, der bliver glade for den idé?

Kurt Vandmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce