Kursskifte: Nu kommer husene ved Dyrehavegård

Dyrehavegård set fra vejen mod Nyborg Marina. Ejerne af ejendommen ser ud til at få opfyldt et gammelt ønske om at bygge yderligere to dobbelthuse på grunden. Arkivfoto: Yilmaz Polat.

Kursskifte: Nu kommer husene ved Dyrehavegård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne klar til at tillade rækkehuse ved Dyrehavegård. Flertal har tidligere sagt nej til et lignende projekt.

Nyborg: Tilløbet har været meget langt, men nu er der udsigt til, at købmand Hans Henrik Kongsmark og hans kompagnon i selskabet 5800 Ejendomme får lov til at bygge fire mindre boliger lige nord for Dyrehavegård ved Dyrehavevej i det sydlige Nyborg.

Et enigt teknisk udvalg har i hvert fald sat ja til at sende en lokalplan ud i høring med mulighed for at bygge to dobbelthuse i den store park ved Dyrehavegård, der blev sat i stand for nogle år siden og i dag rummer seks udlejningslejligheder.

For godt fire år siden var gav en tilsvarende sag anledning til et politisk slagsmål, der endte med, at Hans Henrik Kongsmark og co. ikke fik lov til at bygge nyt på Dyrehavegård. Et snævert flertal i Teknik- og Miljøudvalget sagde nej til byggeriet ad flere omgange, blandt andet fordi man ønskede at bevare parken omkring Dyrehavegård.

Det fik Hans Henrik Kongsmark, der på i 2013 stadig var medlem af byrådet til at rase. Han sagde blandt andet:

"Det er et helt forståeligt afslag. Jeg kan ikke se nogen argumenter for afslaget. Det er bare noget "man synes". Fagfolkene - embedsmændene - har tre gange sagt ja til vore ønsker, og alligevel får vi nej. Det er en erhvervsfjendtlig holdning, de tre partier lægger for dagen."

Venstres Søren Svendsen var med i Teknik og Miljøudvalget i 2013, og det er han fortsat i det nye byråd. Han afviser, at der på noget tidspunkt har været politisk drilleri i sagen.

- Men hvorfor har du stemt ja til det aktuelle projekt ved Dyrehavegård?

- Jeg stemte for, fordi jeg synes projektet ser meget godt ud. Det kan jeg godt leve med, siger Søren Svendsen.

- Men for fem år siden stemte du imod det samme projekt.

- Ja, men det var et større projekt. Dengang ville de bygge tre huse, som lå på den anden led, og samtidig ville de rive gartnerboligen ned. Det var mere massivt dengang, siger Søren Svendsen.

Det oprindelige projekt fra gik ud på at rive en gammel gartnerbolig ned og bygge tre nye dobbelthuse. Efter afvisningen af projektet har ejerne sat gartnerboligen i stand og lejet boligen ud.

- Her i sidste omgang har vi sammen med ejeren rykket lidt rundt på de to dobbelthuse af hensyn til naboerne, og nu er vi yderst tilfreds med projektet, siger Per Jespersen (S) formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Dyrehavegård
Dyrehavegård har gennem tiden været ejet af diverse generaler og godsejere, men i nyere tid lagde det årrække til et kollektiv stiftet af lærere bag Efterskolen Ved Nyborg.

Derefter kom en ny ejer og moderniserede ejendommen, men gik ned økonomisk.

Ejendomsselskabet 5800ejendomme.dk købte bygningerne på tvangsauktion og indrettede huset med fem lejligheder og senere en ekstra lejlighed i gartnerhuset.

Kursskifte: Nu kommer husene ved Dyrehavegård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce