Kunstgræsbaner: Partier er ikke kommet tættere på hinanden

Mellem græsstråene på en kunstgræsbane ligger et lag af materiale. Laget kaldes infill, og materialet er det, som har ført til debat. Det endelige valg skal træffes af Byrådet. Arkivfoto: Claus Thorsted.

Kunstgræsbaner: Partier er ikke kommet tættere på hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre og S er stadig meget uenige om, hvad den nye kunstgræsbane i Vindinge skal laves med. Det står klart, efter et møde i Økonomiudvalget mandag.

Nyborg: Som det ser ud nu, så skal den nye kunstgræsbane i Vindinge laves med gummigranulat fra udtjente bildæk. Det er Venstre og Dansk Folkeparti, som peger på den løsning.

Selvom der næppe er mandater nok bag et forslag om til at lave banen med korkgranulat i stedet for, så holder Socialdemokratiet stadig på den model.

Borgmesteren og formand for Økonomiudvalget, Kenneth Muhs (V), mener, at de ekstra penge, der ville blive brugt på at lave banen af kork, er bedre givet ud på andre miljøtiltag. Det drejer sig om 356.668 kroner.

- Der er ikke bevis for, at det er lige nøjagtig her, vi tjener miljøet bedst ved at bruge flere penge, konstaterer Kenneth Muhs.

Borgmesteren lægger i øvrigt vægt på, at Venstre holder sig inden for de krav, der er sat af Miljøstyrelsen i forhold til banens påvirkning af miljøet. Han fremhæver de foranstaltninger, som der tages med den nye bane. Navnlig en kant rundt om banen, som mindsker spredningen af granulat ud i naturen, og en sluse, hvor spillerne kan gøre deres sko rene.

Mere ambitiøs end Miljøstyrelsen

Socialdemokratiets Sonja Marie Jensen (S) synes dog, at man godt kan gøre mere, end at opfylde Miljøstyrelsens krav. Hun mener, at man siden sagen om kunstgræsbanen begyndte, har fået meget ny viden på området, som taler mod brugen af gummigranulat.

- Noget af det bliver til mikroplast, som risikerer at komme i drikkevandet. Der er mange alternativer, der ikke udleder mikroplast. Med den viden kan vi ikke med åbne øje være med til at bruge gummigranulat, siger Sonja Marie Jensen.

For Socialdemokratiet er der tale om en principsag.

- Hvis Venstre og Dansk Folkeparti vil hælde gummigranulat ud i Vindinge, så får de lov at gøre det alene, bemærker hun.

Kunstgræsbaner: Partier er ikke kommet tættere på hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce