Kunsten er vigtigst: Rødt borgmesterhåb melder fra

Jesper Nielsen, byrådsmedlem for Socialdemokraterne, vil ikke stille op som spidskandidat for partiet. Han mener ikke, at det kan forenes med hans teaterarbejde. Arkivfoto: Robert Wengler

Kunsten er vigtigst: Rødt borgmesterhåb melder fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et af de mest oplagte bud på en spidskandidat for Socialdemokraterne melder sig nu ud af kampen om at afløse Vibeke Ejlertsen. Jesper Nielsen kan ikke forene borgmesterdrømme med sit teaterarbejde.

Nyborg: Han er blevet nævnt som en af de mulige bud på en ny spidskandidat for Socialdemokratiet i Nyborg, men byrådsmedlem Jesper Nielsen melder nu ud, at han ikke har i sinde at stille op til at afløse Vibeke Ejlertsen, som droppede borgmesterdrømmen efter et skuffende valg i november 2017.

I begyndelsen af februar fortalte Jesper Nielsen til Fyens Stiftstidende, at han overvejede at kaste sig ind i kampen om spidskandidaturet, og tirsdag 20. februar offentliggjorde han så sin beslutning på Facebook.

- Jeg har i nogen tid gået og spekuleret på, om jeg var den rette til at blive ny spidskandidat for Socialdemokratiet i Nyborg. Jeg har fået mange søde henvendelser og støttetilkendegivelser i den periode, som jeg har været rigtig glad for. Jeg har dog efter moden overvejelse besluttet, at jeg ikke står til rådighed som ny borgmesterkandidat, skriver han på det sociale medie.

Årsagen er ifølge politikeren selv, at et spidskandidatur vil være svært at forene med hans kunstneriske karriere, som han vægter højest.

- Jeg har i de sidste par år fået flere og flere spændende muligheder inden for teater og musicals, som jeg har været meget glad for. Der er også flere spændende projekter på vej, som jeg glæder mig til. I hele mit voksne liv har mit mantra været, at hvis man skal gøre noget, så skal man gøre det ordentligt. Jeg mener ikke, jeg kunne påtage mig hvervet som ny spidskandidat og samtidig passe mit teaterarbejde ved siden af og gøre begge dele ordentligt, og derfor er jeg nået frem til denne beslutning, skriver Jesper Nielsen.

Han fortsætter dog sit politiske virke.

- Jeg er dog fortsat et aktivt medlem af den socialdemokratiske byrådsgruppe og glæder mig til at passe mit politiske arbejde de næste fire år, skriver han.

Efter Jesper Nielsens udmelding står Sonja Marie Jensen tilbage som eneste oplagte, navngivne bud på en spidskandidat. Hun fik et virkelig godt valg i november med tredjeflest personlige stemmer i byrådet, men hun har endnu ikke meldt ud, om hun vil gå efter borgmesterposten.

De kandidater, der måtte vise sig, får mulighed for at præsentere sig for medlemmerne på Socialdemokratiets ordinære generalforsamling i marts. Senest i uge 20 forventer bestyrelsen at kunne præsentere den person, som skal snuppe borgmesterkæden fra Kenneth Muhs ved kommunalvalget i 2021.

Kunsten er vigtigst: Rødt borgmesterhåb melder fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce