Nyborg Kunstværksted er efter et dyk igen i god gænge.
NYBORG: Op ad trapperne og ind til højre er der i det højloftede lokale med de store vinduer mod nord plads kreativiteten, som udnyttes af kunstmalerne.

Nede i kælderen er der ryddet op og især ud, så der her er blevet plads til kunstnerisk udfoldelse i ler.

Og ude i gården i en tidligere garage gælder det den tunge kunst at hugge i granit og andre stenarter.

Et telt til kunsten

Nyborg Kunstværksted har genvundet pusten og er med 27 medlemmer klar til også at lave en række udadvendte aktiviteter.

Til det formål har foreningen søgt og fået bevilget 10.000 kroner fra Tuborgs Grønne Fond til at anskaffe et udstillingstelt, som vil blive brugt ved relevante lejligheder.

Nyborg Kunstværksted tilbyder på Provst Hjortsvej lokaler til at arbejde kunstnerisk med maleri, akvarel, keramik, ler, stenskulptur, galskunst, smykkefremstilling og lidt grafik. Også multikunstprojekter er der plads til.

Nyborg Kunstværksted på Provst Hjortsvej i Nyborg er i dag centrum for 27 kunstnere, professionelle såvel som fritidskunstnere, som sørger for at skabe et kreativt miljø.

Sådan har det været i mange år. Men ikke uden op- og nedture, siger Lars Fuhr, der er formand for Nyborg Kunstværksted.

For ikke så længe siden var kunstærkstedet så langt nede i antallet af medlemmer, at diskussionen i bestyrelsen gik på, om værkstedet måske skulle lukke.

- Vi blev enige om i stedet at sætte en hvervekampagen i gang. Den har virket, siger en tilfreds Lars Fur.

Med 27 medlemmer er der kræfter til at få ryddet op i lokalerne, som gennem årene var ved at drukne i ting, tidligere medlemmer havde efterladt. Og også energi til at få sat lokalerne i stand, så de er rare at komme i.

Især var det galt i kælderen. Men i dag har medlemmer med interesse for at arbejde i ler fået ryddelige lokaler at udfolde deres kunstneriske evner i.

En af de nyest tilkomne medlemmer af Nyborg Kunstværksted er Frede Hansen, forhenværende vejformand i Nyborg Kommune.

Han arbejder i sten og er lokalt kendt for sine fugle i granit og andre bjergarter.

- Jeg havde i mange år et værksted i en nedlagt gård i Kissendrup. Da gården blev solgt, stod jeg pludselig uden værksted. Det at hugge i sten går ikke på sådan en villavej, hvor jeg bor, siger han.

- Så jeg var faktisk parat til at holde op, indetil jeg en dag kom herud og så den her garage.

Den fik Nyborg Kunstværksted lov at få med, så nu er Frede Hansen igen i gang med sine stenfugle.

Mødet med andre

Det er også lykkedes kunstværkstedet at få gang i et generationsskifte. Blandt de helt unge er Henrik Noer. Han er 21 år, er fra Nyborg, men bor i dag i Odense.

- Jeg har tegnet altid, og jeg vil gerne være fuldtids kunstmaler. Så det her er et fint sted at komme og male og drøfte teknikker med andre og lære en masse fif siger han, mens han er i gang ved staffeliet i kunstmalerværkstedet oppe i den store bygning, hvor de mangeårige meldemmer af kunstværkstedet, Flemming Knudsen og Fini Løkke, er i gang.

Også mikset af forskellige genrer og materialer bidrager til det kunstneriske miljø, som igen er sikret på Provst Hjortsvej, fastslår Lars Fuhr.

- Det er guld værd for sådan et sted som her, at vi kan udveksle erfaring og nye idéer mellem unge og ældre kunstnere, siger han.
  • Fyens Stiftstidende