Odense-firmaet E5 Byg afgav som det eneste et tilbud på det tidligere bo- og behandlingssted i Nyborg, der overholdt købsbetingelserne, oplyser koncernchef i Region Syddanmark.

Nyborg: Tidligere på ugen kom det frem, at Strandvænget i Nyborg er solgt til E5 Byg. Odensefirmaet var også den eneste, der afgav et tilbud på det tidligere bo- og behandlingssted, som overholdt købsbetingelserne, fortæller koncernchef i Region Syddanmark Rikke Vestergaard.

- Vi har selvfølgelig været i dialog med flere undervejs, men "by the end of the day" kom der kun et konditionelt tilbud samt et enkelt bud, der ikke overholdt betingelserne, siger hun.

Region Syddanmark forsøgte allerede sidste år at sælge Strandvænget. Dengang kom der to bud, der begge blev forkastet, fordi de var for lave. Tiden mellem de to budrunder er blevet brugt på at gøre potentielle købere interesserede.

- Lever et enkelt bud op til de forventninger, I havde på forhånd?

- Det er nok et vanskeligt kompleks at sælge. Selvfølgelig ligger det smukt, men de betingelser, som kommunen stiller, skal selvfølgelig passe med de forretningsplaner, man har. Vi er bare glade for, at der er kommet det her bud, så vi kan komme videre. Det må borgerne i Nyborg også være interesserede i, siger hun.

Prisen på 22 millioner kroner ligger samtidig et godt stykke under den seneste offentlige vurdering fra 2012 på 99 millioner kroner. Per Jørgensen påpeger dog overfor Fyens Stiftstidende, at man er nødt til at medregne udgifterne til en nedrivning og bortskaffelse af materialer. Den del har selskabet selv vurderet til cirka 30 millioner kroner.

Ser man på, hvad regionen tidligere har solgt af gamle sygehuse, så er kvadratmeterprisen for Strandvænget heller ikke ramt helt ved siden af, fortæller Rikke Vestergaard.

- Du kan tage Augustenborg, der blev solgt til en statslig styrelse. Der fik vi kun 57 kroner mere per kvadratmeter. Så det må formodes at være til markedspris. Men det er altid svært med den slags bygninger, hvor der ikke er mange potentielle købere, konstaterer hun.

Den nye ejer af Strandvænget vil rive de eksisterende bygninger ned og erstatte dem med op til 200 nye, blandede boliger.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
8
Borgmester jubler: Strandvænget-salg har kæmpe perspektiver for Nyborg

Borgmester jubler: Strandvænget-salg har kæmpe perspektiver for Nyborg

Ny ejer af Strandvænget satser på at bygge i 2019

Ny ejer af Strandvænget satser på at bygge i 2019

7
Handel godkendt: Region Syddanmark sælger Strandvænget til 5E Byg

Handel godkendt: Region Syddanmark sælger Strandvænget til 5E Byg