Gospel på dansk

ØRBÆK: "Spil dansk dagen" den 30. oktober markeres på Ørbæk Skole. Nyborg Gospel Choir kommer nemlig og giver koncert på skoletorvet. Koret vil fremføre nogle kendte gospelsange, der på denne dag vil være med basis i dansk sangskrivning og resultat af et samarbejde med kompoinsten Ole Warburg, som gospelkoret har indledt et samarbejde med efter sommerferien i år. Han er i gang med at udgive en cd med nykomponerede sange, der handler om voksenlivet. Nyborg Gospel Choir medvirker foreløbig på to af sangene. Koncerten i Ørbæk har da også voksenlivet som tema.

Ørbæk Skole 30. oktober kl. 19.30: "Spil dansk dag" med Nyborg Gospel Choir.

Ekstra aften med Anden

NYBORG. Nyborg Teaterforening har længe haft udsolgt til to forestillinger med Anders Matthesen "Anden". Formanden for foreningen, Girly Winther, er derfor meget glad for, at man nu kan tilbyde endnu et show lørdag den 7. februar 2009 kl.19.00. Billetterne til denne forestilling kan allerede nu købes på www.nyborgbillet.dk eller ved at ringe til Nyborg Turistbureau på tlf. 65310280.

Foto af en fotograf

NYBORG: Aunslev-fotografen og forfatteren Carlo Pedersen udstiller og præsenterer sin nye fotografiske bog om den kendte og prisbelønnede 86-årige fotograf Viggo Rivad fra Kastrup. Carlo Pedersen har fulgt Vigge Rivad i næsten tre år med sit kamera, både i Danmark, Sverige,. Tyskland og på Cuba. Bogen skildrer hans beskedne måde at leve på, trods hans store berømmelse, otte bogudgivelser og masser af priser. Ud af dette er kommet en bog, hvor billeder siger mere end ord. Lørdag den 18. oktober vil Carlo Pedersen være i Gittes hyggelige gårdbutik på Nederbyvej 7 i Aunslev, hvor han vil fortælle og vise billeder.

Gule ærter til vennerne

NYBORG: Gule ærter står på menuen, når Nyborg Roklubs venner søndag den 9. november holder generalforsamling i Roklubbens lokaler på Havnepromenaden i Nyborg. På dagsordenen står blandt andet valg af formand, ligesom der også skal vælges et enkelt nyt medlem til bestyrelsen.

Museum på plejehjem

ØRBÆK: På fredag gæster museumsinspektør Marianne Goral Krogh, Nyborg Museum, Aktivcentret i Ørbæk og viser gamle klenodier fra museets samling frem. Foredraget har titlen "Hvad er det?" og foregår fra klokken 13.30-15.15.

COBRA-malere fejres

NYBORG: Østfyns Kunstforening udstiller i øjeblikket værker af den berømte COBRA-maler Corneille i anledning af COBRA-sammenslutningens 60 års jubilæum. I morgen er det muligt at blive endnu klogere på COBRA-sammenslutningen, der med kræfter som Corneille og den danske maler Asger Jorn havde en stor indflydelse på fornyelsen af datidens kunstudtryk tilbage i slutningen af 1940'erne. COBRA-ekspert og redaktør af Kunstavisen Tom Jørgensen holder foredrag om COBRA-kunstnerne.

Hotel Nyborg Strand i det store auditorium

I morgen klokken 19.00.

Gratis adgang .