Kulturnatten sætter masser af liv i Nyborg fredag aften frem til klokken 23.

Nyborg: Kirken er der. Slottet er også med, ligesom KinoVino, biblioteket, Borgmestergården, musikskolen, Fyens Stiftstidende og mange, mange flere.

De fleste af Nyborgs kulturinstitutioner og en masse foreninger, butikker og virksomheder er endnu engang klar til at servere underholdning og oplysning til Nyborg Kulturnat.

Ifølge lederen af Nyborg Bibliotek, Birgitte Haugbøl, er der lagt op til en kulturnat med mere ramasjang og schwung.

Arrangementet har kørt hvert år siden 2004, og efterhånden er der udviklet en række traditioner. Blandt andet, at det hele skydes i gang med kanonerne fra Kongens Bastion klokken 17, og at Kulturparaden med alle foreningerne går gennem byen til Torvet, hvor de fleste arrangementer er samlet. Det er også blevet en fast tradition, at kirken slutter aftenen med en gudstjeneste - det er i timen mellem 22 og 23.

En anden fast tradition er blevet kåringen af "Årets Nyborgenser", det som nu kaldes Gode Liv Prisen. Det foregår i Nørregade ved Nordea, der sammen med kommunen, står for prisen. Navnet på vinderen afsløres af borgmesteren klokken 18.30.

Børnene får dog lov til at tyvstarte allerede klokken 16, hvor Sigurd Barrett fyrer Bjørnetimen af fra scenen på Torvet. Ikke langt herfra er der også underholdning for voksne med hang til historie: Der er rundvisning i de arkæologiske udgravninger, der for tiden omdanner slotspladsen til et månelandskab. Fra klokken 16 og to timer frem vil det også være muligt at besøge Stiftstidendes redaktion på Nørretorv.

 

 

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.