Kulturnat i bevægelse

Mavedans i Lille Kongegade. I år er kulturnattens tema bevægelse, men også de foregående år har Nyborgs kulturnat budt på bevægelse, her eksemplet på det mere yndefulde.
Foto: Yilmaz Polat

Kulturnat i bevægelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mavedans, ildshow og seniordans

NYBORG: 5. september skal der for femte gang være kulturnat i Nyborg. Arbejdsgruppen for arrangementet har imidlertid haft behov for ny inspiration.

Det har man fået gennem temaet "Nyborg i bevægelse".

- Vi har mærket, at det var ved at blive en smule trægt at komme i gang. Vi savnede ny energi og inspiration, fortæller ledende bibliotekar Birgitte Haugbøl fra Nyborg Bibliotek.

Hun har alle årene været en af drivkræfterne i kulturnatten.

- Omvendt gav det anledning til overvejelser, om det kunne betragtes som en hindring for, at nogen ville meldig ind med aktiviteter. I gruppen var vi nu enige om, at det var en god idé, der skulle afprøves.

- De bekymringer er blevet gjort til skamme, siger en anden af gruppens medlemmer, Nikolaj Andersen, leder af Nyborg Kommunale Musikskole.

- Det har vist sig at ikke kun vi, men foreninger og andre har taget temaet til sig og har udviklet helt nye tilbud.

Havn og vand

Hvor målet de første fire år var at få masser af aktiviteter i Nyborgs bycenter, så inddrages i år også havneområdet og vandet.

Sidste år kom havnen så småt med, da Lauses Grill bad om lov til at lave noget på pladsen ved grillen.

- Det fik de naturligvis lov til. I år udvider vi så med bl.a. sejltur med M/S "Pip", og der bliver også musik under solsejlet i havneparken, siger Birgitte Haugbøl.

Så kulturnatten får på den måde to centre, nemlig på havnen og som tidligere på Torvet.

- Vi vil prøve at mage musikprogrammet, så der hver hele time starter musik på scenen på Torvet, hver halve aftenen igennem under solsejlet på havnen, siger Nikolaj Andersen.

Peter Sejersen (S), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Nyborg Kommune, er også med i gruppen. Han venter, at der i år faktisk kommer flere tilbud end tidligere.

- Vi har de foregående år været oppe på over 70, men noget tyder på, at vi kan komme over de 80 i år, siger han. Gruppen siger, at der fortsat er plads til flere, for som tidligere bygger det hele på, at initiativtagerne selv sørger for eget tilbud.

Som politiker er Peter Sejersen glad for, at kulturnatten igen i år kan byde på et overflødigeshorn af foreningsaktiviteter.

Aktivitet i bevægelse

Blandt tilbudene bliver bevægelige kunstinstallationer, lykkehjul med litteraturquiz, gøgl og ildshow, seniordans, motionstur på på volden for bare at nævne lidt. Selv den afsluttende midnatsgudstjeneste i Vor Frue Kirke bliver noget med at bevæge sig rundt i kirkerummet, lover sognepræst J. C. Hedegaard Kristiansen, der står for den del af kulturnatten.

Kulturnat i bevægelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce