Kulturformand: Præstegård bør bevares

Erik Rosengaard (V) vil selv være tilstede, når der onsdag afholdes borgermøde i den gamle præstegård i Flødstrup. Foto: Kasper Riggelsen

Kulturformand: Præstegård bør bevares

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Striden om præstegården i Flødstrup har skabt stor splittelse i lokalsamfundet. Det bekymrer formanden for Nyborgs kultur- og fritidsudvalg, Erik Rosengaard (V).

FLØDSTRUP/ULLERSLEV: Præstegården i Flødstrup er en vigtig kulturarv, som skal bevares.

Det mener formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Nyborg Kommune, Erik Rosengaard (V).

Han blander sig nu i debatten om præstegården i Flødstrup.

Erik Rosengaard, som foruden at være politiker også selv bor i Ullerslev, mener, at man i menighedsrådet bør genoverveje beslutningen om at sælge præstegården i Flødstrup, fordi salget skaber splittelse.

- Min appel er, at man tager hele beslutningen op igen i menighedsrådet og genovervejer den. For det er en meget dramatisk beslutning, og den skaber en stor utilfredshed hos en lang række borgere, siger han.

Det er ikke kun splittelsen mellem Ullerslev og Flødstrup, som Erik Rosengaard har registreret. Selv oplever han i sin dagligdagen i Ullerslev, at mange af de lokale her heller ikke mener, at præsten skal rykkes fra Flødstrup til Ullerslev.

- Jeg synes, det er vigtigt at signalere, at det ikke er alle Ullerslev-borgeres holdning, at præstegården i Flødstrup skal nedlægges. Jeg snakker med rigtig mange Ullerslev-borgere i min hverdag, som giver udtryk for, at det ville meget synd at sælge præstegården, som er et flot vartegn for Flødstrup, og som ligger perfekt i forhold til kirken, siger han.

Ville ikke selv bo ved Dalgård

Erik Rosengaard mener ikke, der er noget underligt i, at en byrådspolitiker blander sig i en sag, som han formelt ikke har noget at gøre med.

- Nej, jeg synes nærmere, at jeg som folkevalgt er forpligtet til at give min mening om sagen til kende, når nu den skaber så stor splittelse i lokalmiljøet.

Udvalgsformanden anerkender argumentet om, at en ældre præstegård på den lange bane kan være dyr at vedligeholde. Men ifølge venstrepolitikeren kan det hele ikke gøres op i penge.

- Jeg ved godt, at det koster nogle penge at istandsætte den gamle præstegård. Men jeg synes også, at præstegården er et aktiv for Flødstrup som by, da præstegården er en vigtig kulturarv. Derudover koster det også en del at opføre en helt ny præstebolig fra bunden.

Netop placeringen af den nye præstebolig ved menighedshuset Dalgård i Ullerslev huer heller ikke Erik Rosengaard. Dermed er han enig med provst Lone Wellner, som tidligere har udtalt, at den planlagte præstebolig ved Dalgård ikke vil være optimal.

- Hvis jeg var præst, ville jeg bestemt ikke synes, at det ville være optimalt at bo ved Dalgård, som ligger centralt og meget åbent for naboer. Jeg tror, at det betyder meget for præsterne, at de kan trække sig tilbage og være mere lidt mere skjulte for offentligheden, fortæller Erik Rosengaard.

Formanden for kultur- og fritidsudvalget i Nyborg Kommune fortæller videre, at han har i sinde at møde op til borgermødet onsdag 15. maj på præstegården i Flødstrup, hvor han vil give sin mening til kende. Han håber, at de mange utrygge borgeres frustrationer vil blive hørt, og menighedsrådet vil genoverveje beslutningen.

- Når man tager en så drastisk beslutning at sælge præstegården i Flødstrup, så synes jeg, det er vigtigt at blive oplyst en ekstra gang om processen bag. Dertil synes jeg, at når nu der er så mange borgere, som er utrygge ved beslutningen, så er det meget relevant, at få det hele vendt en sidste gang, siger han.

Kulturformand: Præstegård bør bevares

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce