Handicappet mand fra Langeland kritiserer parkeringspladserne ved Kvickly i Nyborg. Forretningen har aldrig tidligere haft klager fra handicappede kunder.

Nyborg: Parkeringsforholdene ved Kvickly og de andre forretninger i Nyborg-centret ved Dronningensvej i Nyborg er ikke orden. I hvert fald ikke, hvis man kører i en stor handicap-bil.

Det siger Jan Mortensen fra Langeland, der besøgte Nyborg mellem jul og nytår. Jan Mortensen har været handicappet siden en alvorlig trafikulykke for 37 år siden, og han kommer rundt takket være en kørestol og en stor kassevogn, når han er på landevejen.

- Jeg troede, man gerne ville have turister til Nyborg, men det er i hvert fald ikke nemt, når man er handicappet, siger Jan Mortensen, der flere gange tidligere har kritiseret forholdene for handicappede rundt omkring i det fynske område.

- Pladserne ved Kvickly lever ikke op til kravene. Der er for få pladser til handicap-biler og pladserne er for smalle, siger han.

Han parkerede selv på parkeringspladsen øst for Kvickly, hvor der er to handicappladser.

- Da jeg kom ind med min kassevogn, var der i hvert fald ikke plads til en bil mere på pladsen ved siden af, siger Jan Mortensen.

Chefen for Kvickly, Søren Nielsen, undrer sig over kritikken fra Jan Mortensen.

- Jeg har været leder af forretningen i 11 år, og jeg har aldrig før hørt kritik af forholdene fra handicappede. Og vi har ellers en del kunder, der kører rundt i forretningen i forskellige handicap-køretøjer, siger Søren Nielsen.

P-pladsen vest for Kvickly tilhører forretningen, og her er indrettet to handicap-pladser tæt ved indgangen.

- De to pladser er så brede, at der nærmest kan holde to biler i hver plads, siger Søren Nielsen.

Pladsen mellem Kvickly og Netto, hvor Jan Mortensen parkerede, er ejet af en grundejerforening, der består af forretningerne omkring Dronningensvej.

På rådhusets tekniske afdeling oplyser Paul S. Qvist, at kommunen ikke har nogen tilsynspligt med p-pladser. Men når der skal indrettes en ny p-plads, skal kommunen give byggetilladelse og blandt andet sikre, at forholdene er i orden - også for handicappede. Reglerne for den slags er fastlagt i Bygningsreglementet.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.