Krigssejlermonument i Nyborg afsløres næste år

Kongens Skibsbro er havnens centrale punkt og stedet hvor blandt andet kongeskibet ligger til kaj. Det er også her, der nu skal rejses et monument for lokale søfolk, der mistede livet under Anden Verdenskrig. Arkivfoto.

Krigssejlermonument i Nyborg afsløres næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg Marineforening har i mere end et år arbejdet for at få rejst et monument på havnen for lokale sømænd, der døde under Anden Verdenskrig. Mindesmærket skal afsløres til sommer.

Nyborg: I mere end et år har Nyborg Marineforening arbejdet for at rejse et stort monument på havnen til ære for de lokale søfolk, der døde under Anden Verdenskrig. Nu er projektet kommet så langt, at der er indkaldt til pressemøde om det mandag på borgmesterens kontor. Bag indkaldelsen står Albani Fonden, Nyborg Marineforening og Nyborg Kommune.

I januar sagde kommunen god for ideen, og man blev enige om, at monumentet skal placeres på Kongens Skibsbro - det mest centrale sted på Nyborgs store havnefront.

Nyborg var blandt de havnebyer, der mistede rigtig mange søfolk under krigen - 36 mænd, der sejlede med Nyborg som udgangspunkt døde under de farlige sejladser.

I indkaldelsen til pressemødet står der : "Det lyder umiddelbart som et overraskende stort antal, men i 1930erne var Danmarks største oliehavn placeret i Nyborg: DDPA - senere Esso, hvilket betød at rigtig mange søfolk fra hele Fyn og øerne udmønstrede fra Nyborg, både i tank- og fragtfart."

Marineforeningen har kontaktet pårørende til søfolkene, og det er i samråd med dem, man arbejder på at få monumentet på havnen rejst.

Ifølge indkaldelsen til pressemødet sigter man på at afsløre monumentet på d-dag 2018, altså den 6. juni.

Krigssejlermonument i Nyborg afsløres næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce