Nyborg: To års fængsel og et forbud mod at arbejde med børn.

Sådan lød byrettens dom i slutningen af januar over en 18-årig mand fra Nyborg for seksuelle overgreb mod et mindreårigt plejebarn.

Men sagen slutter ikke der. Statsadvokaten har nemlig besluttet at anke dommen til skærpelse, oplyser Peter Nygaard-Hansen, der var anklager på sagen ved Byretten i Svendborg.

Hans påstand lød dengang på 3,5 års ubetinget fængsel.

Også mandens forsvarer, Kjeld Klausen, oplyser over for avisen, at man er på vej med en såkaldt kontraanke.

- Min klient har fra starten nægtet sig skyldig. Jeg vil derfor gå efter en frifindelse, subsidiært en stadfæstelse af den oprindelige dom, fortæller han.

Den 18-årige mand er dømt for ved flere lejligheder at have tvunget en dengang 12-årig dreng til oralsex og analsex på en adresse i Nyborg. Overgrebene fandt sted i perioden fra sommeren 2013 til sommeren 2015. Drengen var i aflastning i hjemmet, hvor den 18-årige også boede.

Selv kan den dømte intet erindre, og i retten valgte han at forholde sig tavs.

Han valgte ikke desto mindre at modtage byrettens dom. Også den del, der handler om en erstatning til plejebarnet på 50.000 kroner.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
8
Nyborg: 18-årig tvang 12-årigt plejebarn til sex

Nyborg: 18-årig tvang 12-årigt plejebarn til sex