Nyborg: Tirsdag formiddag bredte der sig en underlig lugt fra Fortum, det tidligere Kommunekemi i Nyborg. Den kortvarige lugtgene skyldes en ventil en tank med flydende affald, der stod åben i cirka fem minutter, skriver Fortum på sin hjemmeside.

Ventilen er en sikkerhedsforanstaltning, der skal være på tankene. Virksomheden er nu i gang med at undersøge, hvordan kan kan mindske risikoen eller helt undgå lignende gener i fremtiden.

Ifølge en officiel meddelelse fra Nyborg Kommune kan de lugtende stoffer være forbundet med sundhedsfare. Hvis man føler sig utilpas efter at have bemærket lugten, opfordres man derfor til at opsøge en læge.

Episoden tirsdag kommer mindre end en måned efter, at der opstod brand på et modtageanlæg til fast affald. I den forbindelse blev området kortvarrigt afspærret, men ingen kom noget til.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.