Konservative vil have de unge med

Konservativ Ungdoms (KU) har allerede lokalafdelinger i Odense og Svendborg. Nu forsøger man sig også på Østfyn. Arkivfoto

Konservative vil have de unge med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

18-årig gymnasieelev fra Nyborg skal hjælpe til med at starte lokal afdeling af KU på Østfyn.

Østfyn: De Konservative i Nyborg har ikke haft det nemt. I 2013 mistede partiet sit mandat i byrådet, og det lykkedes ikke at generobre det tabte ved valget sidste efterår. Tværtimod fik partiet kun 1,5 procent af de afgivne stemmer.

Lokalafdelingens bestyrelse med Michael Møller i spidsen kan til gengæld glæde sig over et stigende antal medlemmer, heriblandt flere unge, og det rygstød skal nu bruges til at skabe en egentlig ungdomsafdeling på Østfyn, fortæller han til Fyens Stiftstidende.

- Man skal smede, mens jernet er varmt. Jeg føler mig helt overbevist om, at det nok skal lykkes at skabe en KU-afdeling allerede i år, men omfanget af den kender vi stadig ikke, siger han og tilføjer, at der er opbakning til projektet fra KU's hovedbestyrelse.

Ud over Nyborg har blandt andet også Kerteminde planer om at starte en ungdomsafdeling. Hvis interessen er stor nok, bliver der tale om to adskilte afdelinger - alternativt bliver de slået sammen til én.

Partiskifte

18-årige Christian Royal Petersen, der går på Nyborg Gymnasium, er udpeget som ny kontaktperson. Han har tidligere været medlem af Dansk Folkeparti og har blandt andet været næstformand for DFU Fyn i en kort periode.

Siden har han dog valgt at skifte til De Konservative, hvor han skal være med til at starte en ny ungdomsafdeling op.

- Kommunalvalget i efteråret var det meget et valg mellem S og V. Det vil jeg gerne være med til at lave om på ved at lave en KU-afdeling på Østfyn, der kan bidrage til at sprede de konservative budskaber, siger Christian Royal Petersen.

Han forventer selv at spille en aktiv rolle i en kommende bestyrelse, men i første omgang handler det om at finde andre unge, der interesserer sig for politik. KU er allerede til stede i Odense og Svendborg, og Christian Royal Petersen ser frem til at kunne trække på erfaringer herfra i det videre arbejde.

Konservative vil have de unge med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce