Konen havde taget bilen: Kørte til lægen i Ford T

Povl Erik Hansen skulle mandag til lægen og valgte at køre i sin 104 år gamle Ford T, da konen havde bilen. Foto: Magnus Gersbo-Møller

Konen havde taget bilen: Kørte til lægen i Ford T

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Povl Ejvind Hansen valgte et utraditionelt køretøj, da han forleden skulle til lægen.

Nyborg: Havde det været i de rigtigt gode, gamle dage, var det lægen, der var kommet tøffende til patienten, men i disse moderne tider måtte Povl Ejvind Hansen selv tage turen fra Skellerup, da han mandag 9. april skulle til lægen i centrum af Nyborg. Men det blev så i et køretøj fra forlængst svundne tider: En Ford T fra 1914.

- Konen havde bilen, og min varevogn var til service, så selv om hun gerne ville komme hjem og køre mig, sagde jeg, at jeg nok skulle finde ud af det, fortæller Povl Ejvind Hansen, mens den 104 år gamle amerikanske bil vækker opsigt på Nørretorv i Nyborg, hvor Povl Ejvinds læge har konsultation.

Han har i nogen tid gået med feber og hoste, og da det i weekenden blev værre, besluttede han sig til at opsøge lægen. Influenza er det nok ikke, mener han.

- Jeg tror, det er kold lungebetændelse, siger Povl Ejvind Hansen og kravler ind på førersædet til ære for fotografen. I en Ford T foregår det fra passagersiden, da der ikke er dør i førersiden.

Bilen har Povl Ejvind Hansen haft i godt to år. Den var i flot stand, da han købte den, og han har kun lavet småting som uret på instrumentbrættet.

- Den kører fint. Jeg har været oppe på 65 km/t, hvis speedometret står til troende, men 45-50 km/t er bedst på jævn, lige vej, fortæller Povl Erik Hansen, der kørte ad de små veje fra hjemmet på Skellerupvej.

- Det er rarest at køre, hvor der ikke er alt for meget trafik, siger veteranbilejeren, som dog kun oplever venlighed fra de øvrige bilister.

- Nogle blinker til mig, men jeg ved ikke, om det er af venlighed, eller fordi jeg kører uden lys.

Konen havde taget bilen: Kørte til lægen i Ford T

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce