Kommunekemi brænder amerikanske ørkentelte af

Direktør Carsten Fich glæder sig over, at Kommunekemi er ved at vinde godt fodfæste i udlandet. Blandt andet i Mellemøsten og Sydeuropa. - Jeg regner med, at vi når op på 40 pct. udenlandsk affald i år, siger han.
Foto: Jørgen Outzen

Kommunekemi brænder amerikanske ørkentelte af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunekemi øger støt og roligt sine markedsandele i udlandet. - Jeg forventer, at 40 pct. af vores affald i år kommer fra udlandet, siger direktør Carsten Fich

NYBORG: Kommunekemi er ved at få godt fodfæste i udlandet.

Direktør Carsten Fich fortæller, at man fra 2005 til 2006 øgede sin import fra udlandet med 20 pct.

- Og i år forventer jeg, at vi kommer op på, at 40 pct. af vores affald kommer fra udlandet, fortæller han.

- Det er især i Mellemøsten og Sydeuropa, at Kommunekemi er ved at få godt fat.

I Mellemøsten har man fået en kontakt, der blandt andet har formidlet gode aftaler med amerikanske baser i Mellemøsten, der skal have ryddet op efter sig.

- Vi har indtil videre modtaget 250-350 tons ørkeltelte, som var imprægneret med barium, som skulle afbrændes. (Barium er et giftigt brandhæmmende stof, red.).

Carsten Fich tilskriver denne succes med, at kunderne ved, at der er orden i tingene. De risikerer ikke, at deres ting ender alle mulige mærkelige steder.

- Hos os får de en totalservice, og det er der stor tilfredshed med, siger direktøren, som forventer sig meget af denne kontakt med amerikanerne i Mellemøsten.

Spildolie fra Sicilien

Italien er også blevet et stort marked for Kommunekemi. De har nemlig ingen anlæg, hvor man kan få skaffet sig af med giftigt affald.

Og i takt med, at EU har strammet reglerne, er det ikke længere acceptabelt at deponere farligt affald, og det kommer altså nu Kommunekemi til gavn.

- Vi havde blandt andet en afrydningsopgave på Sicilien, hvor der var et gammelt tankanlæg med rester af farligt affald. Det skulle væk, fordi der skulle bygges boliger. Det blev sendt med skib direkte hertil med 7.000 tons spildolie, fortæller Carsten Fich.

Han understreger, at det er af stor konkurrencemæssig betydning, at Kommunekemi ligger ved en stor havn.

- Når stofferne først er på skib, betyder det ikke noget, hvor langt man skal sejle. Det vigtigste er, at det ikke skal omlastes, og det skal det jo ikke her, siger han.

Kommunekemi er også på vej ind i Spanien, der kun har et anlæg med en kapacitet på 35.000 tons i forhold til Kommunekemis anlæg på 180.000 tons for lille Danmark.

Kommunekemis satsning på import af affald har man arbejdet på gennem halvandet år, og det begynder altså nu at give bonus.

- Og det er en meget glædelig udvikling for os, siger Carsten Fich.

Kommunekemi brænder amerikanske ørkentelte af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce