Kommune kan tvinge Teglværksskoven til at åbne

Det er efterhånden længe siden, at der har været budt på sommerjazz på Restaurant Teglværksskoven. Billedet er fra premieren på somemrjazzen for tre år siden.
Foto: John Fredy

Kommune kan tvinge Teglværksskoven til at åbne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Servitut fra 2001 slår fast, hvordan restauranten skal drives - sagen tages op af politikerne.

NYBORG: Et køligt glas hvidvin og en rejemad, mens sommerblæsten pusler i bøgekronerne, og dønningerne dovent slår mod stranden.

Sådan lyder opskriften på dejlig Nyborg-oplevelse, men i år har det i hvert fald ikke været på Restaurant Teglværksskoven, man kunne opleve noget i den stil.

Restauranten har været lukket hele året bortset fra enkelte selskaber.

Men hvis kommunen vil, kan den gå ind og blande sig i driften af restauranten, der blev meget populær i den periode, den var ejet ægteparret Ingelise og Heinitz Leth fra 2001 til sidste år.

Solgt

Teglværksskoven var frem til 2001 ejet af kommunen, og da man på grund af alvorlig pengemangel blev nødt til at sælge den, ville politikerne sikre, at der fortsat var restaurant på den idylliske plet i Teglværksskoven.

Derfor fik kommunen tinglyst en servitut på ejendommen, der klart siger hvornår og hvor meget, der skal holdes åbent.

Servitutten slår fast, at det er Nyborg Byråd, som er berettiget til at påtale det, hvis åbningstiderne ikke holdes.

Tages op

Stiftstidende har spurgt borgmester Jørn Terndrup (V), om kommunen vil gøre noget ved sagen, og han har nu bedt om at få punktet på dagsordenen i Teknik- og Miljøudvalget hurtigst muligt.

- Jeg kender ikke åbningstiderne på Teglværksskoven, men der står jo klart i servitutten, at der skal være åbent seks dage om ugen, siger Jørn Terndrup.

- Nu har jeg bedt om at få sagen op politisk, og jeg går ud fra, at afdelingen tager en snak med ejeren om sagen.

Nej til Hesselhuset

Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget har i øvrigt for kort tid siden behandlet en sag om forholdene på Restaurant Hesselhuset, der også er solgt af kommunen med en servitut, der sikrer restaurant-drift.

Indehaveren Per Nielsen havde søgt om at slippe for at drive restauranten, men han fik afslag.

Ved den lejlighed understregede udvalgsfornand, Tage Juel (V), at ejendommen netop var købt som restaurant, og han slog fast, at prisen ville have været meget højere, hvis der ikke var en servitut, der forlanger, at restauranten er åben.

Ingen forpagter

Hvis man slår Restaurant Teglværksskoven op for eksempel på Kraks side på nettet, og ringer på det nummer, der dukker op, får man fat i restauratør Brian Madsen fra restaurant Under Lindetræet i Odense.

Han oplyser, at han ikke længere er forpagter på Teglværksskoven, men afvikler enkelte bestilte arrangementer.

- Der er ingen forpagter på Teglværksskoven for tiden, siger Brian Madsen.

Det har ikke været muligt at træffe ejeren af stedet, ,Jes Petersen, Odense, for en kommentar.

Tilbygning

Allerede i Ingelise og Heinitz Leths tid på Teglværksskoven arbejdede man på udvide bygningerne for at få plads til flere værelser til udlejning.

I januar sagde politikerne i Nyborg Kommune ja til et forslag, der rummer en lille tilbygning med to forskudte lejligheder i to etager med pyramidetag. De skal erstatte nogle utidssvarende værelser i en gammel træpavillon. I forvejen er der indrettet moderne ferielejligheder over restauranten og i et anneks ved siden af.

Kommune kan tvinge Teglværksskoven til at åbne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce