Kom og diskuter bystrategi i fiskebutikken

I denne butik i Korsgade kan borgerne i december og januar komme forbi og høre nærmere om arbejdet med bystrategien. De er også mere end velkomne til at give deres besyv med. Foto: Mogens Rasmussen.

Kom og diskuter bystrategi i fiskebutikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En tidligere fiske- og smørrebrødsforretnng i Korsgade skal nogle uger være mødested for borgere, der vil snakke med om Nyborgs fremtid. Det handler især om hvordan Nyborg får byen til at hænge sammen helt ud til motorvejen og banegården.

Nyborg: 1,5 millioner mennesker kommer til Nyborg via banegården. 750.000 spiser i løbet af et år burgere på MacDonalds ved motorvejen. Men ingen af de mange mennesker får noget særligt klart billede af, at de befinder sig i en by - måske endda en spændende by.

Det er en af de udfordringer, Nyborgs politikere vil forsøge at løse i det, der lidt knudret hedder: "Forslag til strategisk byudviklingsplan for Nyborg".

Planen blev præsenteret ved et pressemøde mandag i en iskold, tom butik i Korsgade - der, hvor man engang kunne købe friske fisk og senere smørrebrød mv. Og det er også i den butik, borgerne i et par måneder bliver opfordret til at komme og snakke by-strategi med politikere og embedsmænd fra rådhuset.

"Arrene fra de gamle banearealer adskiller i dag byens historiske hjerte, bykernen fra Nyborgs ankomstpunkter..." står der i forordet til planen - så fokus er altså på pladsen ved banegårderen og vejen ind til byen og ikke mindst på Storebæltsvej fra motorvejsafkørslen til centrum/havnen.

Undervejs på Storebæltsvej ligger jo de mere eller mindre tomme Lynfrost-bygninger, og det er ingen hemmelighed, at der er politisk uenighed om, hvad det areal skal bruges til. Venstre har længe signaleret, at de er parate til at åbne for store butikker i området - altså butikker, som Nyborg ikke har i forvejen, mens de fleste andre partier i byrådet mener, man skal beskytte den eksisterende handel i bykernen ved at sige nej til butikscenter ved Storebæltsvej.

- Er al den snak om strategi ikke bare et smart forsøg på at liste en beslutning om Lynfrosten igennem?

- Jeg synes, det er vigtigt at byrådets partier har sagt ja til at diskutere denne bystrategi i stedet for bare at snakke om det, der adskiller os, sagde borgmester Kenneth Muhs, der lige som de øvrigt politikere havde beholdt frakkerne på til pressemødet.

Kommunen har haft professionel hjælp til forarbejdet fra arkitektfirmaet Gehl. Og noget af det, stratigiarbejdet skal munde ud i, er en by der klart viser byens gæster, at banegården og klondike langs Storebæltsvej også er en del af Nyborg bymidte. Altså på en måde gøre begrebet bymidten større.

Og den pointe havde formanden for Nyborg Handel, købmand Ulrik Nielsen, klart fokus på i sin kommentar til strategi-arbejdet:

- I den store plan er Storebæltsvej på en handy facon blevet en del af den meget udvidet Nyborg bymidte, hvilket fikst vil placere et muligt kommende butikscenter i "bymidten", bemærkede han på pressemødet.

Tidsplanen
Byrådet diskuterer udspillet til bystrategi i denne måned, og den 30. november åbner fiskebutikken i Korsgade som stratigi-butik, hvor man kan komme ind og høre nærmere om planerne og give sit besyv med.I december og januar er strategien i høring.

I marts 2019 vedtager byrådet efter planen papiret.

I løbet af 2019 vil kommunen begynde at gennemføre de såkaldte "lavt-hængende frugter" - altså justere pladser, vejkryds med videre.

Kom og diskuter bystrategi i fiskebutikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce