Kold skulder til nyt fibernet


Kold skulder til nyt fibernet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NEJ TAK: Antenneforeninger ville nedlægge sig selv ved samarbejde om NFS' kabelnet

NYBORG:De to store antenneforeninger giver Nyborg Forsyning & Service A/S den kolde skulder.

Nyborg Almene Antennelaug og Skovparkens Antenneforening meddeler i en pressemeddelelse, at de ikke kan indgå i et samarbejde om det fibernet, Nyborg Forsyning & Service vil forsyne byen med.

- Sagde vi ja, ville det være det samme som at sige ja til at nedlægge os selv, lyder argumentet fra de foreningers formænd, Per Krohn Rasmussen fra Nyborg Almene Antennelaug og Niels-Jørgen Hoffmann fra Skovparken.

Anlæg værdiløse

- Vi er blevet tilbudt et samarbejde, hvor vi udelukkende skulle levere radio og tv på NFS' fibernet. Og intet andet, siger Per Krohn Rasmussen.

- Indgår vi i sådan et samarbejde, vil det betyde, at det anlæg, vi gennem årene har bekostet, ikke længere vil være noget værd, fordi kun NFS' fibernet skal bruges, siger Niels-Jørgen Hoffmann.

De to antenneforeninger frygter ikke konkurrencen fra det nye fibernet.

- Spørgsmålet er nemlig, om private udbydere kan konkurrere med de priser, vi har, siger Per Krohn Rasmussen og påpeger, at antenneforeningerne har meget lave driftsomkostninger, under 300 kroner årligt pr. husstand. Det skyldes blandt andet det store, frivillige foreningsarbejde, der bliver lagt i at drive fællesantenneanlæggene.

- Vi udbygger løbende vores anlæg for at kunne levere de ydelser, som medlemmer. Og vi kan tilbyde nøjagtigt det samme på vores anlæg som man kan på NFS' nye fibernet, siger Niels-Jørgen Hoffmann.

Ud over tv og radio tilbyder antenneanlæggene internetadgang og indenfor et års tid også den billige IP-telefoni.

Appel om fair vilkår

Til gengæld nærer de to antenneformænd en bekymring for, om NFS som offentlig ejet selskab med en solid kapital, der gennem tiden er skabt af forbrugerne via betaling for el, varme, vand, renovation og kloak, vil udkonkurrere de to antenneanlæg, der også er forbruger-skabte.

- Vi har som sagt ikke noget imod konkurrence. Men det skal være på fair vilkår, siger Per Krohn Rasmussen.

Antenneformændene føler ikke foreningernes position truet af NFS' fibernet. Hvis vel at mærke at NFS' undlader at bruge sin stærke økonomi til med dumpingpriser at gå på strandhugst blandt antennemedlemmerne.

Det håber de ikke sker. Antenneformændene lægger i den forbindelse stor vægt på, at NFS' bestyrelsesformand, byrådsmedlem Ib Spanggaard (K), har udtalt, at spredning af NFS' fibernet skal ske på forretningsmæssige vilkår.

Fibernettet kalder foreningerne for byens tredje fællesantenneanlæg, og det finder de er overflødigt.

Havde NFS lagt op til at koble det nye fibernet sammen med de eksisterende anlæg, ville foreningerne have været mere parate til at overveje et samarbejde.

NFS' direktør Flemming Kjærulf kunne i går ikke kommentere antenneforeningernes holdning, men han har tidligere sagt, at NFS er parat til at gå videre med fibernettet uden antenneforeningerne.

Kold skulder til nyt fibernet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce