Kogepåbud i Flødstrup er ophævet

Beboerne i Flødstrup og omegn kan igen drikke vand direkte fra hanen.

Kogepåbud i Flødstrup er ophævet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De seneste prøver viser ingen tegn på forurening af vandet.

Flødstrup: De cirka 550 forbrugere, der er tilkoblet vandværket i Flødstrup kan nu igen drikke vandet uden at koge det først.

Tidligere på ugen blev der ellers indført kogepåbud, efter at der var fundet forhøjet værdier af såkaldte coliforme bakterier i vandet.

- Der er tale om jordbakterier, og vi havde i sidste uge et niveau på 17 enheder. Nu er vi desværre over 20 enheder i en prøve, og så skal vi udstede et kogepåbud, udtalte formanden for vandværket, Kaj Agertoft, til Fyens Stiftstidende. Men nu foreligger resultatet af de seneste vandprøver udtaget den 7. november og den 9. november, og de viser ingen spor af forurening og overholder kravværdierne.

- Flødstrup Vandværk og Nyborg Kommune har i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet at ophæve kogeanbefalingen. Vandet kan derfor atter anvendes uden forudgående kogning. Vi beklager de gener, forureningen har forvoldt, skriver vandværket i en pressemeddelelse lørdag.

Allerede tidligere på ugen havde formanden mistanke om, at en utæt pakning i en rørledning fra en gammel boring var årsag til forureningen. Alt tyder på, at det også var tilfældet.

- Vi har i hvert fald ikke kunnet finde andre årsager, og da vi stoppede med at hente vand fra den gamle boring, var problemet løst. Jeg har også været ude på marken, hvor jeg kunne konstatere, at jorden var meget blød. Det tyder på, at vandet er løbet ud, fortæller Kaj Agertoft.

Vandværket kan trække på vand fra yderligere to boringer. Derfor har det ikke været noget problem at lukke for vandet fra den gamle boring. Til gengæld har det vist sig at være noget af en udfordring at få beskeden om forureningen ud til alle brugerne.

- Vi har været ude med løbesedler, og vi har skrevet ud på de elektroniske medier, ligesom sagen har været omtalt i avisen og i tv. Alligevel er jeg blevet ringet op af forbrugere, der først blev opmærksomme på forureningen, da de tømte deres postkasse torsdag. Jeg kunne heldigvis berolige dem med, at foreningen ikke har haft et omfang, så de risikerer at blive syge af det, siger han.

Kogepåbud i Flødstrup er ophævet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce