Knivstikkeri begyndte med uenighed om pizzaregning

Politiet rykkede talstærkt ud til knivstikkeriet 2. juni 2017. På stolen under parasollen ses den ene af de tiltalte i sagen, pizzamanden, som blev anholdt, men efterfølgende løsladt, ligesom de tre brødre der er tiltalt i sagen. Foto: Kasper Riggelsen

Knivstikkeri begyndte med uenighed om pizzaregning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En strid om en ubetalt regning for pizzaer førte i juni til, at en blev slået ned, mens en anden blev stukket i ryggen. Retssagen, hvor en pizzeria-ejer og tre brødre er tiltalt, var tirsdag for retten.

Nyborg: En pizzeria-ejer endte fredag 2. juni 2017 ved 13-tiden bevidstløs på pladsen foran sit pizzeria på Dronningensvej i Nyborg, mens den ene af hans tre overfaldsmænd sank sammen på en stol nærved med et knivstik i siden og en sammenklappet lunge.

Sagen har optaget nyborgenserne lige siden, og tirsdag 5. december kom den så endelig for retten i Svendborg. Her er tre brødre tiltalt for at have overfaldet pizzamanden, som til gengæld er tiltalt for at have stukket den ældste af brødrene ned. Alle fire nægter sig skyldige. En særlig omstændighed ved sagen er, at to af de implicerede både er ofre og gerningsmænd.

Striden begyndte med en diskussion om en regning på 150 kroner for nogle pizzaer, som en fjerde bror ikke havde betalt pizzamanden. Han var den første til at afgive forklaring og gentog flere gange, hvor truet han havde følt sig af de tre brødre, som han ellers kender udmærket og mange gange har haft som kunder. Den ubetalte regningførte til en ordstrid med den ældste bror, som er familiens overhoved efter moderens død.

- Jeg havde mindet lillebroren om, at han skyldte mig penge; ikke fordi jeg skulle have dem med det samme, men det var D blevet sur over, forklarede den 44-årige pizzabager, som den junidag kom over for at hilse på brødrene, der sad foran slikbutikken Fætter Guf ved siden af pizzeriaet.

Især den ældste af brødrene havde endt med at være så vred, at pizzamanden til sidst fandt det nødvendigt at hente en kniv i pizzeriaet.

- Kun for at puste mig op, så de ville gå, forklarede han.

Brødrenes mor

Brødrene forklarede, at det derimod var den 44-årige, der havde virket beruset og aggressiv. Han skulle have sagt noget om deres mor, hvilket brødrene tog meget ilde op, da hun på det tidspunkt lå på sit yderste, og da pizzabageren havde hentet kniven og var løbet efter den yngste af brødrene, hvad de alle tre forsøgt at vriste kniven fra ham og få ham ned at ligge.

Den mellemste bror havde kastet en genstand i hovedet på pizzabageren, som derpå besvimede, mens den ældste bror efterfølgende opdagede, at han var blevet stukket i ryggen.

- Hvorfor løb I ikke bare væk, ville pizzamandens forsvarer vide, da den ældste bror afgav forklaring.

- Fordi han sagde noget om min mor, sagde manden, der trods sit asiatiske ydre talte med noget, der mindede om en mellemøstlig accent.

- Så det var et valg, du traf, spurgte advokaten.

- Hvorfor skulle vi løbe væk? Vi havde ikke gjort noget forkert, indvendte manden.

Vidne skræmt af pizzamand

Tre vidner til sammenstødet var indkaldt for kaste lys over sagen. Det første var så påvirket af hændelsen, at han bad om, at pizzabageren blev ført ud under hans forklaring.

- Jeg har flere gange fået onde blikke fra ham, forklarede den unge mand, der havde sine forældre med i retten.

Ønsket blev afvist af dommer Bente Thaaning, og manden formåede da også at afgive en sammenhængende forklaring.

Sagen fortsætter tirsdag 12. december, hvor yderligere to vidner skal afgive forklaringen. Der ventes at falde dom samme dag.

Knivstikkeri begyndte med uenighed om pizzaregning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce