Klub uden brandsikring


Klub uden brandsikring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SIKKERHED: Ungdomsklub har holdt åbent et halvt år, selv om flugtvejene fra klublokalet ikke var o.k.

AUNSLEV: Brandmyndighederne gjorde allerede kort efter sommerferien sidste år opmærksom på, at der var brandsikkerhedsmæssige problemer med at benytte et kælderlokale under Aunslev Skole til ungdomsklub. Årsagen var, at flugtvejene ikke var gode nok. Alligevel har klubben været åben, uden at de ansvarlige myndigheder på rådhuset har grebet ind.

Ingeniør Leif Andreasen på Teknisk Forvaltning erkender, at der nok er sket en fejl, siden klubben ikke for længe siden er blevet brandsikret, når folk med forstand på brandsikring allerede efter sommerferien sidste år slog fast, at flugtvejene fra kælderrummet var utilstrækkelige i tilfælde brand.

- Jeg må nok indrømme, at der er begået en fejl. Jeg ved ikke, hvorfor der ikke forlængst er foretaget en brandsikring, men jeg kan fastslå, at jeg netop har lavet en byggesag, og jeg tør derfor garantere, at den dobbeltdør som har været blændet af ind til ungdomsklubben fra et depotrum, vil blive fjernet i næste uge. Så vil de tre kælderlokaler under skolen i Aunslev være at betragte som et lokale, og så er alle brandkrav opfyldt, siger Leif Andreasen.

Så sent som i tirsdags udtalte fritidskonsulent Lars Andersen, Nyborg Kommune, at brandmyndighederne havde nedlagt forbud mod at benytte lokalet til ungdomsklub. Men fordi der blev arbejdet på højtryk med en finde en løsning, ville de unge medlemmer af klubben ikke blive smidt ud.

- Vi løb en risiko

- Vi har nok løbet en risiko ved ikke at forlange, at brandforholdene blev bragt i orden, da vi sidste år fik at vide, der var problemer. Vi skulle nok med det samme have forlangt, at der blev gjort noget. Vi skulle måske også have lukket klubben. Men vi har aldrig fået et direkte påbud, og så skal det med, at vi i 1998 fik brandsikret klubben, hvorfor vi troede, at alt var o.k., siger formanden for ungdomsklubben Mariann Brandt.

Børne- og Kulturchef Susanne Ebdrup oplyser, at hun første gang fik kendskab til, at der var problemer med brandsikkerheden 29. oktober. Efterfølgende var der flere løsningsmodeller fremme, indtil Børne- og Kulturudvalget 20. december vedtog at løse problemet ved at åbne en blændet dobbeltdør.

- Om vi har reageret hurtigt nok, kan naturligvis så diskuteres, siger Susanne Ebdrup.

Klub uden brandsikring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce