Klokketårn i vejen for Nyborgs historie

Kirkegårdsleder Anders Beck Larsen (th) fortæller om planerne om et klokketårn på kirkegården i Nyborg, da folk fra kulturstyrelsen, kommunen og kirkelige organisationer tirsdag så nærmere på en ti meter høj model, der er stillet på for tiden.
Foto: Mogens Rasmussen.

Klokketårn i vejen for Nyborgs historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturstyrelsen vil muligvis sige nej til Nyborg Menighedsråds planer om et klokketårn på kirkegården

Nyborg: Omkring 20 personer fra Kulturstyrelsen, Kirkeministeriet, lokale og regionale kirkelige organisationer og Nyborg Kommune vandrede tirsdag rundt på Nyborg Kirkegård for at se nærmere på et ti meter højt stillads.

Stilladset forestiller menighedsrådets drøm om et klokketårn, men om tårnet kom nærmere virkelighedsgørelse, var der ingen svar på.

De mange mennesker mødtes ved kirkegårdskapellet, og herfra kunne nogenlunde de se, hvordan et ti meter højt klokketårn - en såkaldt klokkestabel - vil tage sig ud. Menighedsrådet har nemlig bygget en model i naturlig størrelse.

Men det ligger fast, at Kulturstyrelsen - der jo er sat i verden for at passe på vore fortidsminder - ikke er vilde med projektet. Det hænger sammen med, at kirkegården i Nyborg på én gang er kirkegård og et fortidsminde - nemlig en del af voldanlægget omkring Nyborg Fæstning.

- Vi er ikke begejstrede for den placering, menighedsrådet ønsker, og det har vi også tidligere skrevet til dem, sagde konsulent Lea Meistrup-Larsen, Kulturstyrelsen, da selskabet havde været en tur rundt om modellen.

- Vi synes, tårnet bliver for visuelt dominerende.

- På den anden side er vi naturligvis også klar over, at her ikke bare er tale om et fortidsminde, men samtidig en aktiv fungerende kirkegård, siger Lea Meistrup-Larsen.

- Man kan jo stadig tydeligt se, at området var en del af fæstningsværket, og for os er det vigtigt, at kirkegården er så åben som muligt, så man kan se fortællingen om fæstningsværket, sagde Lea Meistrup-Larsen.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyens Stiftstidende i morgen.

Klokketårn i vejen for Nyborgs historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce