Klokkeklart underkendt


Klokkeklart underkendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"NÆSEN": Ørbæk vil rette sig efter klar afgørelse om hjemmehjælp
ØRBÆK: Den afgørelse er klokkeklar. Vi er blevet underkendt. Andet er der ikke at sige til det.

Formanden for socialudvalget i Ørbæk Kommune, Peder Hansen (S) forsøger ikke at komme med lange udflugter, når han skal kommentere afgørelsen fra tilsynsrådet i sagen om Odense-firmaet Danren, som Ørbæk Kommune har afvist som leverandør af praktisk til de ældre.

Danren klagede, og tilsynsrådet siger - som omtalt i avisen i går - ganske klart, at det er ulovligt, når Ørbæk kasserer et firma med den begrundelse, at det ikke har ansatte med tilstrækkelig uddannelse til at honorere kommunens kvalitetskrav.

Ikke regnet med det

- Jeg havde ikke regnet med sådan en afgørelse, siger Peder Hansen.

- Vores mål har været at holde kvaliteten i hjemmeplejen ved at så godt som alle vore egne hjemmehjælpere har uddannelsen som social- og sundhedshjælpere. Vi ønsker blandt andet tilbagemeldinger om, hvordan de ældre borgere har det, og om den øjeblikkelige hjælp er den rette.

- Et privat rengøringsfirma er derimod fokuseret på rengøring og på at levere den krævede standart på hurtigst mulige tid, siger Peder Hansen.

- Da vi skulle godkende de firmaer, der ønskede at komme ind på markedet i Ørbæk, havde Danren ikke folk med sundhedsuddannelse, og derfor afviste vi dem.

Lille betydning

Peder Hansen tør ikke sige, hvordan kommunen rent praktisk vil efterkomme tilsynsrådets "næse".

Enten kan man invitere Danren ind i varmen med det samme - eller også kan man love at tage firmaet med, når der om et par år alligevel skal være en ny runde med godkendelse af firmaer, der ønsker at levere praktisk hjælp til kommunens gamle.

Ligegyldig hvad Ørbæk-politikerne vælger, får det næppe den store praktiske betydning. Interessen blandt Ørbæks ældre for at få hjælp fra et privat firma frem for kommunens hjemmehjælpere er nemlig yderst begrænset.

Ifølge socialudvalgsformanden er der for tiden én person, som modtager privat bistand efter de nye regler. Det drejer sig om halvanden time hver anden uge.

Ideologi

- Alt det her med private udbydere i hjemmeplejen er et meget stort maskineri for et meget magert udbytte.

- Det er et led i regeringens privatisering. Det er ren ideologi, siger Peder Hansen, der tror, tilsynsrådets afgørelse i Ørbæk-tivsten kan få indflydelse på forholdene i mange andre kommuner rundt om i landet.

Klokkeklart underkendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce