Østfyns Sociale Hånd holder jul i cafeen i Nørregade for 22 enlige. Mad, gaver og småkager er sponseret af virksomheder og private.

Nyborg. Juletræet står pyntet, bordet er dækket, og på en lille varmeplade står en kæmpe gryde med kartofler.

Alt var klar til det store rykind, da avisen besøgte Østfyns Sociale Hånds café i Nørregade juleaftensdag lidt før middag.

For første gang i flere år holder foreningen juleaften for folk, der ellers skulle sidde alene derhjemme. Og behovet er der.

- Der kommer 22 i aften og holder jul sammen her. Vi starter allerede klokken 16, når værtshusene lukker rundt om i byen, siger Inge Brun, formand for Østfyns Sociale Hånd.

Hun skal selv holde jul med sin familie, men tre andre frivillige har lovet at stå for arrangementet i cafeen.

- Vi har fået næsten alting til denne juleaften. Ænder, fælskestege, gaver, ja det hele, siger Inge Brun.

Det er virksomheder og private, der har sponseret mad og gaver, men juletræet har foreningen selv skaffet:

- Kommunen sagde jo, at man bare kunne tage de træer, der stod i byen, så jeg var oppe ved Danske Bank og snuppe et flot et, siger Inge Brun.

Foreningens store problem er manglen på et ordentligt køkken, men her har værtshuset Gordons på Torvet sprunget til med hjælp.

- Vi kan stege ænderne hos Gordons, mens vi selv klare flæskestegene her i Nørregade, siger Inge Brun.

Da foreningen sidst holdt jul, sprang propperne, da man satte gang i en masse ovne, der var slæbt ind til lejligheden. Det undgår man måske denne gang.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.