Klar næse til Ørbæk


Klar næse til Ørbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

tilsynsrådet: Ulovligt at kassere Odense-firma som leverandør af hjemmehjælp
ØRBÆK: Ørbæk Kommune handlede ulovligt, da man for mere end et år siden sagde "duer ikke, væk" til Odensefirmaet Danren, som ønskede at blive godkendt som leverandør af praktisk bistand hos kommunens gamle.

Statsamtet afgørelse er ganske klar, og bolden er nu spillet tilbage til kommunalbestyrelsen i Ørbæk. De skal nu svare på, hvordan de vil tackle sagen om praktisk hjælp til pensionisterne i lyset af "næsen".

Ørbæk Kommune afviste i foråret sidste år at godkende Danren som leverandør, fordi politikerne i socialudvalget ikke mener, at virksomhedens medarbejdere har uddannelse til klare opgaven.

Ørbæk vil nemlig ikke bare have fjernet nullermændene hos de gamle. De vil også have tilbagemeldinger fra hjemmehjælperen om, hvordan det går hos den gamle, om der er behov udvidet hjælp og så videre. Og de vurderinger kan man kun foretage, hvis man har en uddannelse som social- og sundhedshjælper. Det har 95 procent af kommunens egne hjemmehjælpere, mens politikerne vurderede at Danrens personale ikke havde den rigtige uddannelse.

Reagerede straks

Danrens direktør Bent Møller Jakobsen reagerede omgående på Ørbæk Kommunes afgørelse og via sin brancheforening klagede han til Konkurrencestyrelse, og herfra er den så røget til Tilsynsrådet.

Statsamtet slår fast, at kommunerne har ret til at fastlægge kvalitetskravene for den praktiske hjælp, der skal ydes til de ældre. Og det er også i orden af stille krav til de ansattes uddannelse. Men derefter skriver rådet:

"Det er imidlertid ikke sagligt, når kommunen afviser at godkende en privat leverandør med henvisning til, at ansøgeren på ansøgningstidspunktet ikke har ansat personale med de krævede uddannelsesmæssige kvalifikationer.

Det var således i strid med lovgivningen, at Ørbæk Kommune afviste at indgå kontrakt med Danren med den begrundelse."

Værdigrundlag

Ørbæk Kommune havde også peget på, at Danren og kommunen har forskelligt værdigrundlag, når det gælder arbejdet med de ældre.

Den begrundelse afvises ligeledes af Tilsynsrådet som begrundelse for at droppe et firma som leverandør.

Danren var i øvrigt ikke ene om at blive kasseret af Ørbæk Kommune som leverandør af praktisk hjælp i hjemmene hos de ældre. Elite Miljø A/S blev også vraget, mens Ullerslevvirksomheden, Fyns Håndværksrengøring blev godkendt.

Socialudvalgsformand Peder Hansen (S) havde fredag ikke læst Tilsynsrådets afgørelse, og kan derfor ikke kommentere sagen.

Klar næse til Ørbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce