Politikerne har i høj grad lyttet til havnens brugere

Nyborg: Efter mange måneders diskussioner er politikerne i Nyborg Kommune nu klar til at vedtage en stor og dyr plan for modernisering af byens marina.

Men diskussionerne har ikke været forgæves. For politikere og embedsmænd på rådhuset har i høj grad lyttet til klubberne og brugerne. Det fremgår af dagsordenen til mødet i Teknik- og Miljøudvalget i morgen.

Blandt andet er en kajakpolobane/svømmebassin flyttet fra den gamle lystbådehavn til et område syd for roklubben efter massiv kritik fra de bådejere, der har plads i den gamle del af havnen. Og kajak-klubbens nye hus er i det nye oplæg placeret mellem roklubben og den nye legeplads, så kajaksejlerne får nemt ved at sætte deres både i vandet. Endelig skal sejlforeningen alligevel ikke flytte sammen med de andre klubber, men bliver for sig selv i den sydlige ende af marinaen.

Helhedsplanen rummer projekter for godt 90 millioner kroner - men nogle af de mere spektakulære indslag bliver ikke til noget, med mindre man får fonde til at betale.

Helhedsplanen rækker flere år ud i fremtiden, men kommunen har tænkt sig at tage hul på en byggerierne allerede i år.

Første store projet er en total renovering af sejlernes servicekaj ved Griffensund.

Her skal monteres en ny fast kran til at fiske bådene op af vandet, ny mastekran, masteskur og bedre forhold for de mange småbåde, der sættes i vandet fra trailere. Et projekt til 11,5 millioner kroner. Det er desuden meningen at lave en ny dækmole ved indsejlingen til marinaen allerede i 2016 og i Vesterhavene skal gæstesejlerne have en ny mole at fortøjre ved.

I 2017 og 2018 skal man så i gang med den mest synlige del af helhedsplanen: Nye klubhuse til dykkere, motorsejlere, kajaksejlere mv. i den nordlige del af marinaen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.

Mere om emnet

Se alle
Marinaprojekt vokser igen

Marinaprojekt vokser igen

2
Vedtaget: Marina-plan til 90 millioner kroner

Vedtaget: Marina-plan til 90 millioner kroner

Kritik vendt til ros: Nyborg Marina moderniseres for millioner

Kritik vendt til ros: Nyborg Marina moderniseres for millioner