Klap i numsen: Sonja Marie Jensen hædres for udtalelser om sexisme

Sonja Marie Jensen havnede i en mediestorm af de helt store, da hun fortalte åbent om, hvordan hun er træt af at blive fremstillet som dum blondine. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Klap i numsen: Sonja Marie Jensen hædres for udtalelser om sexisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokratisk byrådspolitiker fra Nyborg er den første modtager af Helga Prisen.

Nyborg: Det gav genlyd i hele landet, da byrådsmedlem i Nyborg Kommune, Sonja Marie Jensen, tidligere i år fortalte åbent om, hvordan hun har været udsat for sexisme og klap i numsen. Nu bliver hun den første modtager af Helga Prisen, der uddeles af det socialdemokratiske kvindenetværk Helga.

Det sker i forbindelse med Socialdemokratisets Kongres den 16. september. I den officielle begrundelse kan man blandt andet læse følgende: Sonja har, sin unge alder til trods, formået at sætte fokus på et af de helt store problemer for mange kvinder i politik og arbejdsliv. Hun har høstet bred opbakning, fra andre kvinder og mænd, og fra højre til venstre i dansk politik, for sin åbenhed om problemet".

Selv fik Sonja Marie Jensen først for alvor øjnene op for problemets omfang, efter at hun havde stillet sig frem og fortalt om sine egne oplevelser.

- Jeg blev overvældet og utrolig ydmyg, da jeg fik beskeden om, at man giver mig en pris for at fortælle om mine oplevelser. Samtidig blev jeg overrasket over, hvor mange kvinder er der berørt af det her. Det findes ikke kun indenfor politik, men alle steder. På lærerværelset, på hospitalsgangene og nede i Netto. Det afspejlede min mailboks i de dage, fortæller hun.

Det var dog ikke alle, der var lige begejstrede for hendes udtalelser. Ikke mindst blandt de mandlige medlemmer af byrådet i Nyborg var der flere, der tog afstand fra at blive mistænkeliggjort. Men også i læserbreve og på de sociale medier måtte Sonja Marie Jensen stå model til mange hårde ord og beskyldinger om servere valgflæsk.

- Det har bestemt ikke været problemfrit at starte den her debat. Jeg havde ingen forestilling om, hvilken hvepserede, jeg stak hånden ind i. Men jeg har ikke fortrudt, at jeg gjorde det, fortæller hun til Fyens Stiftstidende.

Mens sagen endnu rullede, vedtog byrådet en fælles udtalelse, hvori det blev slået fast, at man tager afstand fra sexchikane.

Klap i numsen: Sonja Marie Jensen hædres for udtalelser om sexisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce