Kirkesti bliver igen farbar

I løbet af foråret er det slut med at skulle forcere udstrakte områder med overfladevand, når turen går ad stien mellem Provst Hjortsvej og Plantagen. Havneejeren er blevet tvunget til at sætte stien i ordentlig stand.
Foto: Arkivfoto: Kim Rune

Kirkesti bliver igen farbar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FREMKOMMELIG: Havneselskab efterkommer krav fra kommunen

NYBORG: Stien mellem Provst Hjortsvej og Plantagen og videre til Slipshavn skal være fremkommelig - også på den strækning, der går over Lindholmhavnen.

Det kræver Nyborg Kommune. I et brev til havneselskabet ADP, Associated Danish Ports A/S, forlanger formanden for Miljø- og Myndighedsudvalget, Tage Juel Jensen (V), at stien sættes i stand. Henvendelse fra kommunen til ADP er til dels inspireret af Grundejerforeningen Kystvej Søværts. Beboeren på Kystvej vil nødig miste sti-muligheden mod Slipshavn.

Dybe vandpytter

Men siden flytning af stien efter Kommunekemis køb af havnejord har strækningen hen over havneområdet været svær at passere på grund af områder med vidtstrakte søer af overfladevand. Stiens belægning er visse steder grove betonklumper.

- Nu bliver der jo ikke tale om, at vi får en flot motorvej med belysning og asfalt. Det kan være lidt svært at argumentere for, når vi ser på beskaffenheden af den øvrige sti, siger Tage Juel Jensen.

- Men stien skal være sådan, at folk kan passere uhindret.

ADP's ledelse har ikke lagt skjul på, at havnen helst ser stien fjernet. ADP mener ikke, at en offentlig sti og et havneområde, hvor der kan blive håndteret tungt gods, harmonerer.

Men lokalplanen for området fastlægger, at den gamle kirke- og skolesti mellem Slipshavn og Nyborg by skal bevares på stedet. Så selv om stien i dag går lige gennem hovedporten til havneområdet og bag om de pakhuse, Kommunekemi fik med i handlen med ADP, så skal ADP altså sørge for at gøre stien farbar året rundt.

Klar til istandsættelse

ADP's administrerende direktør Jens Peter Peters sagde ellers i efteråret, at havneselskabet ikke ville gøre mere ved stien ud over at markere den med en række pæle og udspændt ståltråd.

I dag er meldingen en anden.

- Så snart vinteren forlader os, og det bliver nemmere at komme i jorden med maskiner, søger vi for at dræne stien. Der kommer også en bedre belægning på, siger Jens Peter Peters.

Alligevel ærgrer stiens beliggenhed fortsat havnedirektøren. Nye krav i forhold til terrorbekæmpelse fra den internationale maritime organisation IMO vil fra næste sommer betyde, at havne som Lindholm med anløb af skibe i international fart skal garantere skibenes sikkerhed.

- Vi bliver nok nødt til at opføre et to og en halvt meter højt trådhegn med pigtråd på toppen og video-overvågning langs stien, forklarer Jens Peter Peters.

- Så for mig at se bliver det ikke særlig attraktivt at færdes på den stil. Uden stien kunne vi nøjes med at lave afskærmning ved havneportene.

Kirkesti bliver igen farbar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce