Kino-Vino skal være et nyt mødested

KinoVino skal være meget mere end bare biograf, synes Jacob Nielsen og Simon Storgaard (TV). Foto: Kim Rune

Kino-Vino skal være et nyt mødested

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byens biograf skal ikke bare være biograf. Kino-Vino-indehaverne drømmer om at skabe et samlingssted, hvor nyborgensere i alle aldre kan mødes. Efter tre måneder er biografen godt på vej, mener de to biografdirektører Jacob Nielsen og Simon Storgaard.

Nyborg: Filmperler med klassikere, lokale bands, der spiller i cafeen, en gruppe kaldet Kino-Vinos Venner. Det syder og bobler af ideer hos de nyslåede indehavere af biografen i Nyborg, KinoVino, Simon Storgaard og Jacob Nielsen.

Siden de to overtog byens biograf for knap tre måneder siden, har de brugt stort set alle deres vågne timer på at skabe liv i biografen, der nu også er blevet vin- og tapas-bar. Og det er godt på vej mod deres mål, synes de.

Allerede i aften går Ghita Nørby på scenen med sit og Svenn Skippers foredrag, og det slags skal der være mere af, siger de to.

Stemningen på stedet er da også en hel anden end tidligere i Kino. Der er lækker jazz på grammofonen, der dufter af nykværnet kaffe, folk kommer og går. Hylder med vin, nye billeder på væggene, puder i sofaerne skaber en afslappet stemning.

Håbet er, at biografen bliver et samlingssted for nyborgensere i alle aldre, hvor der kan opleves meget andet end blot at se en film, fortæller de to i pauserne imellem kimende telefoner og henvendelser fra borgere, der kigger ind biografen en helt almindelig tirsdag formiddag.

- Vi vil gerne udvide biografoplevelsen. Vores ide er, at man skal komme ind og hygge sig før og efter, man har set en biograffilm eller helt uden, man har set film. Man kan spise, høre musik, spille brætspil, møde bekendte. Men vi har også fundet ud af, at det er lidt en vanesag for folk. De skal lige vænne sig til, at der er sådan et sted her, forklarer Jacob Nielsen.

De to er imidlertid rigtig godt tilfredse med den start, de har fået i biografen, som de åbnede den 10. oktober lettere ombygget.

- Det er fantastisk at opleve, hvor positivt folk har tage imod stedet her. Der er en kæmpe velvilje hos folk og foreninger, der gerne vil samarbejde med os, fortæller Simon Storgaard.

Tingene sælger ikke sig selv, har vi opdaget. Og vi må også acceptere, at det tager tid for folk at finde ud af, hvad det her er for noget.Simon Storgaard, medindehaver af KinoVino i Nyborg

På med ja-hatten

Selv om de to har travlt, er det ikke tid til at drosle ned, som det står nu, tre måneder efter åbningen.

- Tingene sælger ikke sig selv, har vi opdaget. Og vi må også acceptere, at det tager tid for folk at finde ud af, hvad det her er for noget. Tidligere har der været et fantastisk liv i Nyborg med for eksempel Musik og Madsmeden. Vi drømmer om at aktivere folk igen, men der er selvfølgelig stor konkurrence fra TV'et der hjemme og så videre, lyder det fra Simon Storgaard.

- Der skal nok noget mere til, og vi har mange ideer og planer. Vi overvejer at lave en filmforevisnings-række med klassikere evt. med oplæg til filmene inden, vi overvejer at invitere lokale bands til at spille i cafeen, og en ide går på at skabe "KinoVinos Venner," supplerer Jacob Nielsen.

De to har taget den helt store ja-hat på, når foreninger kommer og vil samarbejde, og biografen samarbejder allerede med Bastionen, som man ikke ser som en konkurrent. Tværtimod.

- Tue (leder af Bastionen, red.) har sin ting, og vi har vores. Vi håber, vi kan skabe den berømte synergi-effekt, smiler Simon Storgaard.

Næste arrangement i KinoVino - foruden de skiftende film, der altid er på plakaten - er premieren på filmen Fifty Shades - I Mørket, hvor der er særlig forkælelse til deltagerne med en Fifty Shades tapastallerken og bobler i glassene.

Kino-Vino skal være et nyt mødested

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce