Kinesisk kunst i Draghegården


Kinesisk kunst i Draghegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYBORG: Det er noget så usædvanligt som en udstilling af moderne kinesisk naivistisk kunst, der i dag er fernisering på i Anders Draghes Gård i Kongegade.

Det er Østfyns Kunstforening, der står for udstillingen, men det er nyborgensiske Gustav Kabell, der har skaffet billederne til Nyborg, og ved ferniseringen klokken 11 giver han de fremmødte et indblik i en farvestrålende, fremmedartet, fortællende og glad billedverden.

Gustav Kabell fortæller, at kinesisk kunst er uden vestligt perspektiv - at det nære ses forneden og det fjerne foroven.

De udstillede billeder viser nytænkning, der er udviklet lokalt i en forstad til Shanghai ved bredden af Hangzhou-floden.

Motiverne er livet i et lille landsbysamfund med årlige og daglige begivenheder. Det er eksempelvis børns leg, og det er også dyr enten alene eller i flok, og Gustav Kabell finder, at de er et godt valg til at hænge i et børneværelse. Udstillingen henvender sig da også til såvel børn som voksne.

- Billederne er en strålende kilde til en god godnat-historie fortalt af forældre og bedsteforældre, fortsætter Gustav Kabell, der føjer til, at billederne kan tjene som et eksempel for børn til selv at overføre deres oplevelser i hverdagen til papir og således vække forståelse for billedkunst på et tidligt stade.

Udstillingen er i weekenderne åbent fra klokken 11 til 16 og på hverdage fra klokken 11 til 17, og den varer til og med den 28. oktober.

Kinesisk kunst i Draghegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce