Nyborgenserne får måske en helt enestående mulighed for at stifte bekendtskab med den kinesiske tekultur og tefilosofi.

Nyborgs teknik- og miljøudvalg har netop indstillet, at der gives dispensation fra lokalplanen for området, så et eksisterende havehus ved Sølyst kan rives ned og erstattes med et rundt kinesisk tehus på cirka 80 kvadratmeter.

Bygningen er tænkt opført i lette materialer med farverige detaljer og mosaikker i glas, der er inspireret af kinesisk tehus-arkitektur.

Det kommer til at ligge i sammenhæng med stiforbindelsen gennem området med offentlig adgang.

Tehuset bliver noget større end det eksisterende havehus, men holder sig inden for rammerne af den samlede bebyggelsesprocent.

Bygningerne ved Sølyst og havehuset er ejet af det kinesiske selskab CGIG og Mr. Wang Yan, og det er ham, der i sidste ende skal godkende investeringen.

I øjeblikket er Mr. Zhu Dong, der repræsenterer CGIG i Danmark, i Kina for bl.a. at tale om de skitsetegninger, som det odenseanske arkitektfirma R arkitekter har udarbejdet.

- Mr. Wang er interesseret i at udbrede den enestående kinesiske te-kultur og bygge et tehus, der tænkes introduceret til bl.a. de lokale beboere og af tilrejsende kinesiske forretningsfolk, siger indehaver af R arkitekter, John Ville Rasmussen.

  • Rasmussen_Ole_Frank_(2015)_018

    Af:

    Pt: Journalist på Fyens Stiftstidendes Nyborg-redaktion. Journalist på Fyens Stiftstidendes erhvervsredaktion fra 1997-2001. Redaktør samme sted fra 2001-2014. Tidligere souschef på Fyens Stiftstidendes samfundsredaktion og lokalredaktør på Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende i Nyborg. Diplomuddannelse i digital journalistik. Bosiddende i Nyborg. Gift. Medudgiver af det lokaljournalistiske satirske skrift Bæltsprutten, der er udkommet siden 1976. Fritidsinteresser: Løb, mountainbike og spinning.

Mere om emnet

Se alle
3
Nyborgs kinesiske investor: Havde fattig barndom uden drømme

Nyborgs kinesiske investor: Havde fattig barndom uden drømme

Wang i Nyborg

Nyborg og kineserne