Instruktør Kim Harris sagde stop, da Nyborg Voldspil holdt fast i forestillingen "Atlantis", selv om man manglede skuespillere til syv vigtige roller.

Nyborg: - På et tidspunkt bliver man nødt til at tage en beslutning. Og det gjorde jeg som øverste kunstneriske leder, da voldspillets bestyrelse 5. marts meddelte os i det kunstneriske team, at vi måtte opføre "Atlantis", selv om vi manglede syv til otte velsyngende mænd til forestillingen.

Sådan forklarer instruktør Kim Harris sit - og de øvrige lederes - drastiske beslutning om samlet at forlade forestillingen "Atlantis", netop som skuespillere, musikere og dansere skulle i gang med at øve. Voldspillets bestyrelse er nu i gang med at samle et helt nyt hold til at stå i spidsen for forestillingen, der har premiere den 21. juli.

Kim Harris understreger, at hans afgang ikke har noget at gøre med, at han ikke vil arbejde med amatører.

- Jeg har arbejdet med amatører i 15 år. Og jeg elsker at arbejde med en blanding af professionelle og amatører. Så det er slet ikke det, der er problemet, siger han.

- Vi gik efter at få et amatørhold, men kom til sidst dertil, hvor det stod klart, at vi ikke kunne få dem. Vi prøvede ellers at tilpasse forestillingen til de folk, vi havde, og vi prøvede at lokke nogen med ekstra honorar og transport-hjælp. Men ledelsen endte altså med at sige, at vi skulle gennemføre forestillingen med de medvirkende, vi havde. Også selv om de pågældende ikke havde den alder, der passer til forestillingen.

- Ja, det var som om voldspillet ville servere bøf bearnaise uden bearnaise, tilføjer orkesterleder Rasmus Steenberg, der overhører interviewet. Også han har valgt at forlade "Atlantis"-forestillingen

- For mig som leder er noget af det vigtigste at passe på de folk, der er med på scenen. Det er amatører, og det kræver så meget mod. Men jeg følte ikke, at det kunne bære, og derfor sagde jeg fra, siger Kim Harris.

Svær forestilling

Han fortæller, at instruktør-teamet fra starten gjorde Voldspillets ledelse opmærksom på at "Atlantis" er en vanskelig forestilling.

- Den har er et højere niveau end forestillingerne de tidligere år, fordi der er mange sangroller i den. Og så er den i øvrigt meget anderledes, fordi forestillingerne på Nyborg Vold ofte har været muntre. Men vi troede på det. Det var spændende og vi glædede os, siger Kim Harris.

Ikke kollektiv beslutning

Ikke bare han, men hele instruktør-teamet har forladt forstillingen. Kim Harris understreger dog, at der ikke var tale om nogen kollektiv beslutning.

- Jeg traf beslutningen og sagde til de andre, at de bare kunne fortsætte, hvis de havde lyst til det. Men det viste sig, at alle var meget enige.

Ud over instruktøren er det koreograferne, sanginstruktøren, kostumieren og orkesterlederen, der har forladt "Atlantis" og nu skal erstattes med nye kræfter.

Instruktørerne foreslog at man kunne droppe "Atlantis" og i stedet opføre "Skatteøen", for det kunne lade sig gøre med de skuespillere og sangere, man havde til rådighed. Men Voldspillets ledelse sagde nej til den løsning.

Ikke brud på kontrakterne

Kim Harris og de andre i det kunstneriske team mener ikke, de har brudt kontrakterne ved at springe fra, lige da det hele skulle til at begynde.

- Der har hele vejen været opbakning til, at der måtte ansættes professionelle for at sikre det kunstneriske niveau, som vores kontrakter indebærer. Ikke som udgangspunkt med om en plan B. Det er der ikke noget nyt i, da det altid har været hensigten at lade amatører gå forud for professionelle i castingen, skriver lederne i en fælles pressemeddelelse.

Kim Harris understreger, at han ikke smækker med døren i Nyborg.

- Jeg har haft nogle gode år i Nyborg, og ingen af os brænder nogen broer, siger Kim Harris.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.

Mere om emnet

Se alle
7
Voldspil reddet: Nyt hold skal instruere "Atlantis"

Voldspil reddet: Nyt hold skal instruere "Atlantis"

7
Instruktører går: For få dygtige amatører - Nyborg Voldspil i store problemer

Instruktører går: For få dygtige amatører - Nyborg Voldspil i store problemer