Per Weiskvist er kendt i erhvervslivet og på kapsejladsbanerne. Nu skal han lede Nyborg Marina.

Nyborg: Per Weiskvist er navnet på den nye havnefoged i Nyborg Marina.

Og det er en mand, der forstår sig på både at navigere og styre. Han er nemlig en af Fyns største navne i sejlsport, og samtidig har han en lang karriere i erhvervslivet. Mest i bil-branchen, men senest som salgsdirektør i sejlvirksomheden Elvstrøm Sails.

- Jeg tror, vi har gjort et scoop, siger Jens Kimer-Jørgensen, der de senere måneder har gået rundt i marinaen i orange regnfrakke som ledeler af Nyborg Marina, men som har titel af driftchef på Teknik- og Miljøafdelingen på rådhuset.

Nyborg Kommune modtog 71 ansøgninger til jobbet som leder af marinaen, og deraf rigtig mange kvalificerede, oplyser Jens Kimer-Jørgensen.

- Blandt andet var der flere med maritime uddannelser. Der var rigtig mange blandt ansøgerne, vi kunne have brugt til jobbet, men vi var eninge om, at vi har gjort et scoop ved at vælge Per Weiskvist, siger Jens Kimer-Jørgensen.

- Han er kendt af mange på havnen, og han har et stort netværk rundt omkring i sejlverdenen. Og så er det vores indtryk, at han er god til at snakke med folk.

- Vi tror også, han er den rigtigt til den store opgave med at udvikle marianen og binde havneområdet sammen med slotsprojektet, sigerJens Kimer-Jørgensen.

Per Weiskvist og ledelsen i kommune er i øvrigt enige om, at hans titel skal være leder af Nyborg Marina og ikke havnefoged.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.