Kendt ansigt leder af Nyborg Slot

Den tidligere og den kommende leder af Nyborg Slot. Janus Møller Jensen (tv) rejser til Koldinghus og afløses af Mette Ladegaard Thøgersen. Billedet er i øvrigt taget, da de to historikere ville grave en gammel isbåd frem i Nyborg. Båden skulle bruges i forbindelse med Kulturfærgen Broen - museumsprojektet, der led skibbrud sidste år. Arkivfoto: Mogens Rasmussen.

Kendt ansigt leder af Nyborg Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mette Ladegaard Thøgersen er udpeget til at efterfølge Janus Møller Jensen som leder af Nyborg Slot. Hun har været hos Østfyns Museer siden 2007.

Nyborg: Ledelsen af Østfyns Museer har valgt et kendt navn til at efterfølge Janus Møller Jensen som afdelingsleder på Nyborg Slot. Janus Møller Jensen rejser som tidligere omtalt til Kolding for at blive direktør for Koldinghus.

Det bliver Mette Ladegaard Thøgersen, der skal stå i spidsen for slottet, som netop nu er ved at blive renoveret og - hvis tilladelserne kommer i hus - bliver udvidet med en ny fløj, ringmur og højt tårn.

- For at opnå den nødvendige kontinuitet i de mange processer omkring udviklingen af Nyborg Slot var det efter formandskabets opfattelse oplagt at opfordre Mette Ladegaard Thøgersen til at tiltræde stillingen. Vi mener, hun har de rette kvalifikationer og den nødvendige indsigt til at føre projektet videre, og vi er meget glade for, at hun takkede ja, siger Ivar Hviid i en pressemeddelelse.

Ivar Hviid udgør sammen med John Vilhelmsen, Kerteminde, formandskabet for Østfyns Museers bestyrelse.

Mette Ladegaard Thøgersen har været ansat hos Østfyns Museer siden 2007, og hun har været leder af flere forskellige afdelinger. Den senere tid har hun stået i spidsen for et af Østfyns Museers flagskibe, Johannes Larsens Museum i Kerteminde.

Mette Ladegaard Thøgersen er ph.d. i historie og har allerede et indgående kendskab til Danmarks Riges Hjerte-projektet, som hun har deltaget i helt fra starten i 2010 i kraft af sin daværende stilling som Østfyns Museers afdelingsleder ved Landskab og Arkæologi. Forskningsmæssigt har hun bidraget med bogen "Danmarksporten" fra 2015, som er andet bind i serien om "Nyborg - Danmarks Riges Hjerte". Mette Ladegaard Thøgersen har desuden stået bag ansøgningen til Kulturministeriet om at gøre Nyborg Slot og by til kandidat til UNESCOs verdensarvsliste, og hun har blandt andet her igennem erhvervet et nøje kendskab til Nyborgs historie og nutid, samt et godt indblik i de administrative og kulturelle netværk, skriver Østfyns Museer i en pressemeddelelse.

Hun var også i spidsen for projektet med Museumsfærgen Broen - projektet, der blev droppet af Nyborg Byråd efter protester fra mange nyborgensere, der fandt det forkert med en færge i en færgehavn.

På det administrative og ledelsesmæssige plan kommer Mette Ladegaard Thøgersen godt rustet fra stillingen som afdelingsleder på Johannes Larsen Museet, hvor hun senest har stået for udvidelsen med det nye kaffehus, samt en organisatorisk opgradering af museet, bl.a. med adskillige frivillig netværk. Mette Ladegaard Thøgersen er tillige medlem af Østfyns Museers direktion. Igennem ti år som afdelingsleder på Østfyns Museer, først på afdelingen for Landskab & Arkæologi og siden på Johannes Larsen Museet, har Mette Ladegaard Thøgersen endvidere opnået stor erfaring med tilrettelæggelse af udstillinger, arrangementer og events - en erfaring, museet vil kunne drage nytte af ved de kommende års intense arbejde med formidlingsprojektet på det nye Nyborg Slot, hedder det af pressemeddelelsen.

Stillingen som leder af det Johannes Larsen Museet bliver nu slået op, fremgår det af pressemeddelelsen.

Kendt ansigt leder af Nyborg Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce