"Kend dit land": 4. klasser skal opleve rigets hjerte

Skoleelever fra hele landet skal lære om Nyborg Slots betydning for Danmarkshistorien. Arkivfoto: Roland Petersen

"Kend dit land": 4. klasser skal opleve rigets hjerte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

4. klasser sendes på busture rundt i landet gennem projektet "Kend dit land". Ministeriernes ruter inkluderer såvel Nyborg Slot som Vikingemuseet Ladby - begge en del af Østfyns Museer.

Nyborg: Skolebørn skal i højere grad kende det Danmark, de er en del af. Og det er baggrunden for, at fire ministre sender 4. klasses elever i busser rundt i hele landet, blandt andet forbi Nyborg Slot.

Afdelingsleder ved Nyborg Slot, Janus Møller Jensen siger om pilotprojektet "Kend dit land".

- Vi er stolte af at være et af de lige godt 50 steder i landet, som de fire ministre har udpeget. Nyborg Slot har spillet en vigtig rolle i Danmarkshistorien som mødested for middelalderens danske parlament og centrum for dannelsen af Danmark som protestantisk rige. Så vi glæder os til at tage imod de mange elever fra hele landet og sørge for, at de aldrig glemmer, hvor Danmarks Riges Hjerte er placeret.

Afdelingsleder ved Vikingemuseet Ladby, Claus Frederik Sørensen er helt på linje.

De gamle guder i Ladby

- Til dagligt fortæller vi en unik historie om Danmarks eneste vikingeskibsbegravelse. Det er historien om de hedenske vikinger, de gamle guder og en rigtig vikingekonge. Og en historie, som vi ser frem til at dele med landets 4. klasser.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), undervisningsminister Merete Riisager (LA), børne- og socialminister Mai Mercado (K) og kulturminister Mette Bock (LA) er gået sammen om det fælles pilotprojekt. Målet er at sikre, at skolebørn får en øget bevidsthed om det land, de vokser op i.

Udover Vikingemuseet Ladby og Nyborg Slot er følgende fynske steder også på ministeriernes liste over natur og kultur, som danske 4. klasser skal opleve: Forsorgsmuseet, H.C. Andersens Hus, Den Fynske Landsby og Vigelsø./EXP

"Kend dit land": 4. klasser skal opleve rigets hjerte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce