Keld Heick får skuespiller-debut på Bastionen i Nyborg

Sanger og musiker Keld Heick skal næste år spille skuespil på Bastionen i Nyborg. Arkivfoto

Keld Heick får skuespiller-debut på Bastionen i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sanger og musiker Keld Heick får modspil af Nyborgs Betty Glosted, der spiller Judy Garland i forestillingen "End of The Rainbow", det første lokalt producerede, fuldt professionelle teater, der er tilknyttet kulturhus Bastionen.

Nyborg: Det bliver en scenevant herre, der om præcis et år får sin skuespiller-debut på scenen i Nyborgs kulturhus Bastionen.

Sanger og musiker Keld Heick har sagt ja til at medvirke i forestillingen "End of The Rainbow", en musikteater-forestilling, der handler om den amerikanske sanger og skuespiller Judy Garland, der levede fra 1922 til 1969.

Nu skal Keld Heick ikke spille hovedrollen. Det skal derimod Nyborgs egen Betty Glosted, der har sagt ja til at medvirke i forestillingen som Judy Garland. I forestillingen medvirker to herrer, den ene spilles af Jon Lange, kendt fra flere roller på Odense Teater og medvirken i bl.a. TV2 Charlies dramaserie om Radio Mercur, mens Heick har den anden mandlige rolle som den forstående og empatiske musiker

- Så Heick skal sådan set bare spille sig selv, siger Allan Wahlers, der sammen med sin partner, skuespiller, koreograf og teaterfrisør Allan Damby, står for teaterproduktionen på Bastionen.

Betty Glosted, Nyborg, har rollen som Judy Garland i foretillingen
Betty Glosted, Nyborg, har rollen som Judy Garland i foretillingen "End of The Rainbow", der sættes op på Bastionen om et år. Arkivfoto: Frank Petersen

Eget teaterselskab

Parret, der bor ved Kongshøj syd for Nyborg, har, inspireret af, hvad Fredericia har præsteret inden for musicalteater de senere år, og af moderniseringen af Bastionen, besluttet sig for, at også Østfyn skal have sit lokale, professionelt producerede teater. Til formålet har de stiftet teaterproduktionsselskabet damby&wahlers.

Allan Damby har haft tilknytning til flere af landets toneangivende teatre, herunder Det Ny Teater, Det Kongelige Teater og Odense Teater, ligesom han har medvirket ved Nyborg Voldspils forestillinger. Så det er ham, der har kontakterne til teaterverdenen. Allan Wahlers er journalist på gratisavisen Metroexpress. Hans rolle i teaterprojektet er derfor at sørge for al det praktiske, herunder markedsføring af den første forestilling.

Allan Wahlers oplyser, at "End of The Rainbow", der hentyder til Judy Garlands mest berømte sang, "Over the Rainbow" fra filmen "Troldmanden fra Oz", får premiere på Bastionen om nøjagtig et år fra dato.

Han og Allan Damby agter at producere to forestillinger årligt, og hver forestilling skal spille på Bastionen i tre til fire uger.

- Vi vil satse på at finde kendte skuespillere, gerne blandt dem, der har en fortid i Nyborg, til at medvirke, siger Alan Wahlers.

Hvad forestilling nummer to i 2019 bliver, kan han dog endnu ikke sige noget om.

Skuespiller Jon Lange - her i Odense Teaters
Skuespiller Jon Lange - her i Odense Teaters "Macbeth" - medvirker i "End of The Rainbow" på Bastionen næste år. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

Billetter sat til salg

Derimod kan han oplyse, at billetterne til "End of The Rainbow" er sat til salg på Bastionens hjemmeside fra i dag, onsdag den 21. februar. Salget skal sammen med økonomisk støtte fra Nyborg Kommune og fra andre sponsorer, som Allan Damby og Allan Wahlers skal ud at finde, sikre økonomien i damby&wahlers' første forestilling.

Onsdag 21. februar klokken 12 er der pressemøde om det nye professionelle teaterprojekt i Nyborg. Det foregår naturligvis på Bastionen med Betty Glosted, Keld Heick og Jon Lange.

Fyens.dk sender live fra pressemødet på Nyborg-redaktionens Facebook-side Vores Nyborg. Så se med fra klokken 12.

Keld Heick får skuespiller-debut på Bastionen i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce