Karin di Martini har været miljø-græsrod i Nyborg, siden Kommunekemi var det store emne for 40 år siden.

Nyborg: De fleste i Nyborg ved godt, at grunden under Nyborg Lynfrost er slemt forurenet, fordi den tidligere husede Tjærekompagniets fabrik. Men der har ikke været megen debat om sagen, heller ikke, da planerne om et nyt butikscenter på grunden dukkede op for nogle år siden.

Ikke før Karin di Martini begyndte at rode i gifthistorien og skrive om det Facebook.

- Jeg syntes, det var noget underligt noget, at folk diskuterede for og imod butikscenteret på Lynfrostgrunden, i stedet for at snakke om forureningen først, siger Karin di Martini.

Hun har boet i Nyborg det meste af sit liv, og så selv, at kemi-fabrikken brændte sidst i 1960'erne. Hendes mand har arbejdet på Nyborg Lynfrost og har fortalt om, hvordan det lugtede af kemi fra kloakkerne, når det var tørt.

- Jeg vidste jo ikke noget specielt om forureningen, da jeg begyndte at skrive om det på Facebook. Men det var helt vildt med den respons, jeg fik. Folk skrev og fortalte om det gamle Tjærekompagniet og andre begyndte at finde undersøgelser frem og så videre, fortæller Karin de Martini.

Hun har også selv researchet og haft fat i myndighederne samt ikke mindst forsøgt at få de lokale politikere til at interessere sig for sagen.

- Jeg synes, det her er noget, man skal tage alvorligt, og arbejde sammen lokalt for at få grunden undersøgt ordentligt. Det har jo ikke noget med partipolitik at gøre, siger Karin di Martini.

 

 

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.

Mere om emnet

Se alle
2
Planer om butikscenter: Politikere vil undersøge giften under Lynfrosten

Planer om butikscenter: Politikere vil undersøge giften under Lynfrosten

2
Derfor stinker det stadig ved Lynfrosten

Derfor stinker det stadig ved Lynfrosten

4
Forurening ikke i vejen for butikscenter

Forurening ikke i vejen for butikscenter