Kandidat for Nye Borgerlige: Jeg er forpligtet til at stille op

Kasper Mejlhede er ene mand på Nye Borgerliges liste til kommunalvalget. Her er han på Avnslev Skole, hvor nogle af familiens børn har gået. Kasper Mejlhede mener, at kommunen altid sparer i yderområderne til fordel for selve Nyborg. Foto: Yilmaz Polat.

Kandidat for Nye Borgerlige: Jeg er forpligtet til at stille op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kasper Mejlhede meldte sig som byrådskandidat i sidste øjeblik, og han er ene mand hos Nye Borgerlige. Jeg ville helst være fri, men nogen må gøre noget, siger han.

Nyborg: - Indrømmet. Vi har haft svært ved at finde både medlemmer og kandidater. En af vores hovedpointer er, at hvis bare politikerne passede deres arbejde, så passer vi vores. Men der var ikke nogen, som ville stille op, så jeg meldte mig som kandidat kort før fristen.

Sådan siger Kasper Mejlhede om sin entre på den lokalpolitiske kampplads. Han stiller op som eneste kandidat i Nyborg Kommune for partiet Nye Borgerlige.

- Jeg er lidt bange for at skræmme folk fra at stemme på mig, når jeg siger, at jeg faktisk ikke har lyst til at stille op. Men det er sådan det er. Men jeg føler, at samfundet er på vej ind i så store problemer, at vi er nødt til at gøre nogen, siger Kasper Mejlhede.

- Hvad er det for nogle problemer?

- Det kan du læse i vores partiprogram.

- Jo, tak. Er det udlændingespørgsmålet?

- Det er udlændingespørgsmålet, men det er også den omklamrende stat og al regeltyraniet, siger Kasper Mejlhede.

Kasper Mejlhede tumlede altså ind i valgkampen som sidste mand på den officielle opstillingsliste. Men han er ikke ukendt med politik. Han sad tidligere i landsledelsen for det lille nationalkonservative parti Dansk Samling og har længe været aktiv på den yderste højrefløj i dansk politik, hvor man snakker islamkritik og indvandring.

Han blev kendt uden for de snævre cirkler, da han organiserede demonstration mod det nye asylcenter på Strandvænget for et par år siden. Kun ganske få mødte op, og demonstrationen blev mødt med en moddemonstration af venligboere, der kæmpede med hjemmebagte boller og varm kakao.

Nye Borgerlige
Partiet Nye Borgerlige er et relativt nyt parti, der blev godkendt som opstillings-berettiget til Folketinget for godt et år siden.Partiet prøver at stille op til kommunalvalget, men det kniber mange steder.

I Nyborg er der én kandidat, Kasper Mejlhede.

Han er også formand for lokalafdelingen, der omfatter Nyborg og Kerteminde Kommuner.

Ud i virkeligheden

I sidste uge trådte han for alvor ud i de politiske virkelighed, da han pludselig blev centrum i Stiftstidendes store valgmøde på grund af sine udtalelser om korruption i de danske kommuner herunder Nyborg.

- Hvordan oplevede du debatten, hvor du blev konfronteret med noget du selv havde skrevet og blev truet med politianmeldelse, hvis du ikke kunne bevise din påstand:

- Det var yderst overvældende. Jeg følte ikke, at jeg på noget tidspunkt havde anklaget nogen som helst for noget som helst. Heller ikke antydningsmæssigt for nogen som helst kriminel handling. Det var chokerende. Men det er min fejl, at jeg tilsyneladende har brugt ordet korruption anderledes end alle andre bruger det.

- Hvad var det du tænkte på, da du skrev "korruption"?

- Det beskriver en hver form for handling, som politiker og andre magthavere foretager sig, som ikke er til gavn for borgerne eller samfundet, men som er til gavn for dem selv. Vi har oplevet mange tilfælde af magtmisbrug. Det er ikke min opfattelse, at Danmark er så fri for korruptionsskandaler, som vi går siger. Vi er lidt for godtroende over for magthaverne. Det er et spørgsmål om nepotisme, vennetjenester, rygklapperi, rævekagebageri og underhåndsaftaler og ikke kriminelle handlinger i straffelovens forstand. 

Mod centralismen

På den lokalpolitiske scene er Kasper Mejlhede altså helt ny. Han har ikke skrevet så meget som et læserbrev tidligere. Men byrådskandidaten har meget klare meldinger på lokale spørgsmål. Han mødte avisen ved Aunslev Skole, hvor nogle af familiens børn har gået, og det er der en pointe i:

- Jeg kender ikke budgettet i detaljer, men jeg synes, at vi gang på gang oplever, at landsbyskolerne fordeles i forhold til Nyborgs centralskoler. Og vi har selv haft oplevelsen, når vi har haft børn i dagpleje, så bliver dagplejen nedprioriteret og nedlagt til fordel for centrale enheder. Først blev vi nødt til at køre til Ullerslev. Senere til Nyborg. Yderområderne affolkes, og når man snakker tilflytning, så er det Nyborg, siger Kasper Mejlhede.

Også hvis man spørger til den brandvarme sag om Nyborg Lynfrost er den nye borgerlige klar med et svar:

- Det er efter min mening fuldstændig ansvarsløst at stå på et borgermøde og kræve, at grunden derude skal renses for gift. Det synes vi da alle sammen, men tingene skal gøres rationelt, og grunden under Nyborg Lynfrost ligger langt nede på listen, så det vil tage mange år. Med mindre man synes, at Nyborg selv skal betale de mange millioner, en oprensning vi koste. Men mon ikke de fleste synes, at skatten er høj nok i forvejen.

 

Kandidat for Nye Borgerlige: Jeg er forpligtet til at stille op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce