Både Martin Stenmann og Sonja Marie Jensen har meldt sig som afløsere for Vibeke Ejlertsen. Nu er det op til medlemmerne at træffe et valg. Lokalformand glæder sig over situationen.

Nyborg: Længe har der været stille omkring det forestående valg af ny spidskandidat hos Socialdemokratiet i Nyborg. Tidligere på ugen kunne Jesper Nielsen så melde ud, at han efter nøje overvejelse ikke bejler til posten. Det gør til gengæld Martin Stenmann og Sonja Marie Jensen, som begge havde orienteret baglandet på forhånd, inden de fredag valgte at tone rent flag.

Dermed er der lagt op til et kampvalg, som skal afgøres af partiets medlemmer. Situationen glæder lokalformand hos S i Nyborg, Anne-Berit Høj Nielsen.

- Jeg synes personligt, det er dejligt, at der er flere, som har lyst til at tage over. Der er tale om to gode kandidater, som deler en række grundholdninger, og så er de bundflittige begge to. Det er ikke nogen dårlig egenskab at have i den her sammenhæng. De har også hver deres styrker. Martin har rødder i fagbevægelsen og i folkeskolen. To områder, der er meget vigtige for vores parti. Sonja har omvendt markeret sig på ligestillingsområdet og har samtidig en stor kontaktflade med DSU, siger hun.

Åbent for flere

Fristen for at byde sig til er fastsat til den 4. marts, så i teorien kan endnu en kandidat eller to nå at gribe chancen for at blive Vibeke Ejlertsens afløser. Lokalformanden er dog ikke bekendt med, at der er flere, som drømmer om at blive partiets næste bud på en borgmester.

Ved kommunalvalget i november 2017 tabte Vibeke Ejlertsen stort til Venstres Kenneth Muhs, og allerede ugen efter slog hun fast, at hun havde brugt sit ene skud i bøssen. Det satte straks gang i spekulationerne.

Mens Martin Stenmann tidligere har udtalt til avisen at han ikke var interesseret i at stille sig helt frem i front, har Sonja Marie Jensen helt bevist undladt at kommentere sagen, selv om flere har nævnt hende som et godt bud.

Fredag gik det imidlertid stærkt. Martin Stenmann var først på banen, men der skulle ikke gå meget mere end en time eller to, før Sonja Marie Jensen havde lagt en video ud på sin Facebook-profil, hvor hun fortalte om sin beslutning.

Afgørelse til foråret

På den ordinære generalforsamling den 22. marts vil de to kandidater have mulighed for at præsentere sig selv, og allerede dagen efter indledes urafstemningen blandt medlemmerne, der løber frem til den 12. maj.

Bestyrelsen forventer fortsat at kunne præsentere resultatet og dermed den nye spidskandidat i uge 20. Sammen med byrådsgruppen og andre interesserede i partiforeningen vil bestyrelsen efterfølgende tage fat på diskussionen om, hvad man vil lægge vægt på de næste fire år. Herunder: Hvordan kan man vinde borgmesterposten tilbage.

Både Sonja Marie Jensen og Martin Stenmann erkender åbent, at det bliver en svær opgave. Hun fik 637 personlige stemmer ved valget i november, mens Martin Stenman fik 373 personlige stemmer. Topscorer blev Kenneth Muhs med hele 5511 stemmer.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
Eks-borgmester: Sonja er det bedste bud

Eks-borgmester: Sonja er det bedste bud

1
Byrødder lurepasser om valg af spidskandidat

Byrødder lurepasser om valg af spidskandidat

Ung S-profil efterlyser nyt retning for partiet

Ung S-profil efterlyser nyt retning for partiet