Nyborg-Kerteminde: Socialdemokraternes medlemmer i Nyborgkredsen får flere at vælge imellem, når de skal finde en ny kandidat i stedet for folketingsmedlem Niels Sindal, der forlader posten ved næste valg.

Chancen for at blive Nyborgkredsens nye folketingskandidat forsøger 29-årige Jens Marquard Sørensen at gribe.

Han er helt ukendt på Østfyn, erkender han. Han er 29 år, født og opvokset i Sønderjylland, er uddannet sømand, men har også læst statskundskab. I studieårene tog han jævnligt hyre som matros. I dag er han ansat i Søfartsstyrelsen

- Jeg mener, at jeg med min baggrund vil være god til at repræsentere Nyborgkredsen, siger han.

- Jeg er ung, jeg har en arbejderbaggrund, men har også prøvet livet på Christiansborg, hvor jeg som studerende havde praktikophold hos Morten Bødskov.

Den lokale kandidat

Jens Marquard Sørensen skal kæmpe om kandidaturen med Socialdemokraternes mangeårige byrådsmedlem i Kerteminde, næstformand i 3F Østfyn, Jan Johansen.

- Jeg er blevet opfordret til at stille op. Jeg har overvejet det meget, men vil gerne prøve det af. Jeg har altid interesseret mig for politik, og bliver jeg valgt, vil jeg gøre alt for at udfylde pladsen efter Niels Sindal, siger Jan Johansen.

Jan Johansen har en fortid som ansat på Lindøværftet, hvor han også i en årrække sad i A/S-bestyrelsen. Han sad gennem otte år i Munkebo Kommunalbestyrelse, siden i Kerteminde Byråd og er nu gået i gang med sin fjerde valgperiode som socialdemokratisk byrådsmedlem.

Læs mere i avisen på Nyborg-siderne.
  • Fyens Stiftstidende