"Kærlighed" forsvandt


"Kærlighed" forsvandt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HJÆLP: Harvey Martin-skulptur solgt for næsen af Nyborg Kommune

NYBORG: I de allersidste sekunder af internet-auktionen på Harvey Martins skulptur "Kærlighed" på Laurtiz.com i går røg et bud ind, som overtrumfede Nyborg Kommunes bud på 45.000 kroner, et bud, som havde stået uimodsagt siden onsdag formiddag.

En anonym byder løber derfor med skulpturen for næsen af Nyborg. Hammerslaget faldt kl. 15.50 på buddet 46.000 kroner.

Skulpturen i Martins kendte rustne corten-stål havde han skænket til Laurtiz.com's særlige auktion til fordel for nødhjælpen til Asien.

Inspireret af byrådsmedlem Girly Winther (S) besluttede Byrådet ved mødet i mandags at støtte nødhjælpen ved at byde på Martins skulptur.

Kunne have budt op

At der er tale om, at den anonyme byder løber med "Kærlighed" for næsen af Nyborg, og at nødhjælpen kunne have fået yderligere nogle tusinde kroner, fremgår af, at Byrådet ifølge Girly Winther fastsatte et maksimum i auktionen, så kommunen kunne have gået op i omkring 53.000 kroner.

Når det ikke skete, skyldes det, at auktionen ikke blev fulgt af Nyborg i slutspurten, ligesom der heller ikke var oprettet automatisk bud op til maksimum, en funktion, Lauritz.com ellers tilbyder.

- Hvorfor ved jeg ikke rigtig, men det er nok, fordi der ikke er nogen i vores organisation, der er kræmmere nok og har forstand på den slags, siger Girly Winther.

- Men jeg er da ked af, at vi ikke fik Harveys skulptur, og også at den kunne have givet et større beløb til Asien-hjælpen.

Kunstneren selv er glad for, at hans værk gik for et pænt beløb.

- Det er jo formålet at hente så mange penge ind til de nødlidende i Sydøstasien som muligt, siger Harvey Martin.

Det var dog med noget blandede følelser, at Martin forleden så netop Nyborg Kommune blandt byderne.

Siden 1997 har han efter aftale med kommunen haft en række af sine skulpturer stillet op rundt om i byen. Alle til låns, men hvis nu byen fandt på at købe et af værkerne, ville kunstneren ikke have noget imod det.

På pladsen ved voldgraven overfor den gamle toldbod på havnen står "Den med fisken". Værket er efterhånden blevet en slags vartegn. Da der sidste år var forespørgsel på værket fra anden side, foreslog Martin, at Nyborg købte værket.

- Men jeg fik at vide, at kommunen absolut ingen penge havde til skulpturkøb, forklarer Harvey Martin.

Konstruktiv løsning

Derfor undrer det ham, at kommunen gik ind i auktionen.

- Misforstå mig ikke. Jeg synes, det er flot, at Nyborg Kommune ville være med til at hjælpe de arme mennesker i Asien, siger han.

- Så lad os nu vende det her konstruktivt. Nu ser det jo ud til, at Nyborg Kommune har 50.000-60.000 kroner at købe skulptur for. Så måske kan vi finde en løsning for "Den med fisken", som jeg selv mener, hører så godt hjemme i Nyborg.

Til det siger Girly Winther, at bud på "Kærlighed" var en indskydelse, fordi det kunne give et pænt beløb til Asien-hjælpen samtidig. Og Byrådet fandt, at det var flot af Martin at skænke skulpturen til hjælpen.

- Om vi har råd til skulpturkøb, ved jeg ikke. Men er prisen på "Den med fisken" omkring 50.000 kroner, så vil jeg da gerne kæmpe for det, siger hun.

"Kærlighed" forsvandt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce