KL-aftale skæpper i Nyborgs kasse


KL-aftale skæpper i Nyborgs kasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På anlægsområdet ser det lovende ud, fordi staten sender ni milliarder ud til kommunerne

En liflig lyd af klingende mønt, der daler ned i kommunekassen.

Det ser borgmester Jørn Terndrup (V) og kommunaldirketør Lars Svenningsen frem til på vegne af Nyborg Kommune at kunne lægge øre til efter nytår.

Og det på trods af, at den netop indgåede aftale mellem Kommunernes Landsforening og regeringen i det store og hele bygger på en nulløsning for den kommunale økonomi.

Statspenge til anlæg

Men kommunens øverste politiske og administrative ledelse peger på, at staten lægger ni milliarder kroner i en særlig anlægsfond til brug inden for daginstitutioner, skoler, ældreområdet og idrætsfaciliteter.

Den pulje kan få en gavnlig, økonomisk effekt på Nyborgs midler til anlæg de kommende år. Anlægsmidlerne fra puljen fordeles efter regler om bloktilskud.

Så Nyborg kan i 2009 få seks millioner kroner herfra og 12 millioner kroner hvert af årene fra 2010 til 2013.

Betingelsen er, at kommunen stiller med et tilsvarende beløb fra kommunekassen.

- Det kan vi sagtens, og der er nok at bruge pengene på, siger Jørn Terndrup med henvisning til, at kommunens anlægsbudget i 2009 samlet når op på omkring 50 millioner kroner.

Spændetrøjen

Til illustration af, hvor store beløb, der bliver tale om fra den nye statspulje, kan tjene, at politikerne har bestemt sig for at investerer 10 millioner kroner hvert år til forbedringer og modernisering af folkeskolerne.

- Så det her kommer til at give os nogle spillemuligheder, vi ikke før har haft, siger Jørn Terndrup.

Der bliver i kommunen trippet for at komme i gang med at bevilge penge til planlagte anlægsopgaver.

Nyborg har i år måttet udskyde ellers planlagte anlægsudgifter for 22 millioner kroner, herunder en del inden for skolerenoveringer. Det skyldes, at staten har trukket en økonomisk spændetrøje ned over Nyborg Kommune - og andre kommuner - når det gælder anlægsudgifterne, fordi kommunerne sprængte kommuneaftalen for i år.

Det gode og det dårlige

Det gode i den nye aftale på anlægsområdet set med Nyborg Kommunes briller er udsigten til ekstra anlægsmidler.

Det dårlige er, at staten samtidig lægger et loft på samlet 15 milliarder kroner i kommunale anlægsudgifter. Hvordan det loft skal administreres, er foreløbig uvist, oplyser kommunaldirektøren.

Fordelingen af de kommunale finanser for 2009 tager politikerne i byrådet først fat på efter sommerferien, når der er fuldt styr på det økonomiske grundlag.

KL-aftale skæpper i Nyborgs kasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce