K: Vigtigst, at folk har et job


K: Vigtigst, at folk har et job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nummer 98 ud af 98 kommuner. Dumpepladsen i dagbladet Børsens opgørelse over kommuner og antallet af arbejdspladser i vinter var ikke rar læsning for politikerne i Nyborg Byråd.

Mens de borgerlige forklarede, krævede Socialdemokraterne handling, især når det gælder erhvervsjord langs motorvejen.

Og Ulrik Nielsen (K) fik som formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget i opdrag at stykke en temadag sammen. Han er klar med programmet - og med sin holdning til sagen.

- Det er jo arbejdspladser, det drejer sig om. Om de lige ligger inden for Nyborg Kommunes grænser, eller vores borgere kører andre steder hen for at arbejde, er ikke så afgørende. Det drejer sig om, at folk har et arbejde, siger han.

Og det har de, konstaterer udvalgsformanden og henviser til, at ledighedsprocenten i Nyborg er 1,4. Det svarer til 219 ledige.

- Meget længere ned når vi næppe, siger han.

Også en pæn netto-udpendling viser, at folk gerne vil bo i Nyborg og arbejde andre steder.

- Alle har arbejde. Så hvad er problemet? Der sker noget i Nyborg. Vi er i betragtelig udvikling, siger Ulrik Nielsen.

Erhvervsjorden er der

- Vi skal have erhvervsjord til rådighed, men det har vi også ved Fynsvej med udvidelsesmuligheder. Vi har Hans Chr. Muncks areal ved motorvejen i Hjulby.

Ulrik Nielsen anser bosætningspolitik for at være lige så vigtig som erhvervsjord.

- Bosætning afføder nye, lokale arbejdspladser, siger han.

Udvalgsformanden er dog slet ikke modstander af at diskutere fremtiden inden for erhvervsudvikling og bosætning og finde den vej, Nyborg skal gå.

Ved temadagen på torsdag skal byrådet gå meget konkret til værks i gruppearbejde om emner, der bliver stukket ud på selve dagen.

Det sker efter en række oplæg fra lokale embedsmænd, men også Michael Hemmingsen, direktør i Region Syddanmark, fortæller om strategier i erhvervsudviklingen, og borgmester Jørn Juhl Nielsen fra Hedensted vil give byrådet indblik i den erhvervudvikling langs motorvejen ved Hedensted, ingen med ærinde forbi kan undgå at lægge mærke til.

Teamdagen er et lukket møde kun for byrådet.

K: Vigtigst, at folk har et job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce